19.3 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
More

    Θρίλερ στην Αμαλιάδα: Πέντε οι δικογραφίες των θανάτων βρεφών, ένα το κοινό στοιχείο – Τι ψάχνει ο Εισαγγελέας

    Μία υπόθεση στην Αμαλιάδα που έχει πολλές πλευρές. Αλλά και μια κοινή συνισταμένη. Στις πέντε περιπτώσεις βρεφικών θανάτων, κοινός παρανομαστής είναι το ίδιο πρόσωπο. Η 24χρονη Ειρήνη, η οποία έχει και η ίδια χάσει δύο δικά της μωρά, αλλά ήταν παρούσα όταν πέθαναν και τα υπόλοιπα.

    Για την Ειρήνη Μουρτζούκου, έγινε σήμερα γνωστή μία ακόμα καταγγελία. Μητέρα δήλωσε ότι παραλίγο να πεθάνει και το δικό της παιδί, όσο το φρόντιζε η 24χρονη.

    Η Ειρήνη κουβαλά εκτός από το βάρος των πέντε βρεφικών θανάτων, μια τραγική ιστορία. Της δικής της παιδικής κακοποίησης. Σύμφωνα με όσα -σήμερα- αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος «Ήταν τόσο έντονες οι καταγγελίες που στέλναμε κατεπείγουσα αναφορά στην εισαγγελία. Τότε συνελήφθη ο σύντροφος».


    Αμαλιάδα: Τα βρέφη που χάθηκαν παρουσία της Ειρήνης

    • Στις 6 Φεβρουαρίου 2014 στο Άργος η μητέρα της Ειρήνης βρίσκει νεκρή τη μικρή αδερφή της. Η αιτία θανάτου είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και διάμεση πνευμονίτιδα.
    • Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 στην Αχαΐα, πεθαίνει το 6 μηνών βρέφος που προσέχει η Ειρήνη. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα, ενώ το μωρό είχε επιληπτικά επεισόδια.
    • Στις 19 Ιουνίου 2022 στην Αχαΐα, πεθαίνει το 19 ημερών βρέφος της Ειρήνης. Η ιατροδικαστική έρευνα: διάμεση πνευμονίτιδα και ο γονιδιακός έλεγχος βγαίνει καθαρός.
    • Στις 17 Οκτωβρίου 2023 πεθαίνει στο «Αγία Σοφία» το 2 μηνών βρέφος της. Αιτία θανάτου νοσοκομείου: καρδιακή ανακοπή. Ο ιατροδικαστής βρίσκει επιληπτικές κρίσεις, ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ενώ ο θάνατος αποδίδεται στις επιληπτικές κρίσεις. Δεν υπάρχουν φθαρμένα όργανα, ωστόσο συστάθηκε περαιτέρω γονιδιακός έλεγχος.

    Οι καταγγελίες, ωστόσο, για τους θανάτους βρεφών παρουσία της Ειρήνης συνεχίζονται. Ακόμα μια μητέρα υποστήριξε πως τον Οκτώβριο του 2016 και ενώ συγκατοικούσε με την Ειρήνη, παραλίγο το παιδί της να φύγει ξαφνικά από τη ζωή. Όπως σημείωσε η μητέρα άφησε το παιδί της για λίγα λεπτά στην Ειρήνη και βγήκε να απλώσει. Μόλις επέστρεψε βρήκε το παιδί μελανιασμένο.

    Η εισαγγελική έρευνα

    Η Εισαγγελία Πατρών έχει παρέμβει και έχει διατάξει έρευνα. Συγκεκριμένα, αυτό που προσπαθούν οι εισαγγελείς σε αυτή τη φάση είναι να οργανώσουν την έρευνά τους και να δουν από πού θα ξεκινήσουν, ώστε να οδηγηθούν σε ένα συμπέρασμα. Η εκπρόσωπος Tύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, πως «και στις 5 δικογραφίες δεν υπάρχει κανένα ίχνος που να μας δείχνει ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για εγκληματική ενέργεια».


    «Ο εισαγγελέας έχει αυτή τη στιγμή του μπροστά του 5 υποθέσεις με ιατροδικαστικές εκθέσεις, αν υπάρχει κάποιος κοινός παρονομαστής οι εισαγγελείς θα μπορέσουν να τον βρουν και να διατάξουν στη συνέχεια, σε οποιαδήποτε Αρχή, ανακριτικές πράξεις» τόνισε.

    Η οικογένεια της Ειρήνης και η δική της κακοποίηση

    Η τραγική ιστορία παιδικής κακοποίησης έρχεται στο φως της δημοσιότητας για την περίπτωση της 24χρονης από την Αμαλιάδα, που τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με τα πέντε νεκρά βρέφη σε Αμαλιάδα και Αχαΐα.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Γιαννόπουλος αποκάλυψε πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε το 2015, όταν η ανήλική τότε Ειρήνη έφυγε από το σπίτι της. Το «Χαμόγελο» ήθελε να βοηθήσει, όμως η Ειρήνη γύρισε ξανά.

    «Ήταν τόσο έντονες οι αναφορές που στέλναμε κατεπείγουσα αναφορά στην εισαγγελία. Τότε συνελήφθη ο σύντροφος», είπε ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

    Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, έριξε φως στις κακουχίες που υπέστησαν τόσο η ίδια όσο και τα αδέρφια της, κακοποιημένα συστηματικά από τον πατριό τους.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος, από το 2017 άρχισε να δέχεται αναφορές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η ανήλικη Ειρήνη και τα αδέλφια της. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται απλά για ένα δύσκολο περιβάλλον, αλλά οι αναφορές που έφταναν στον Χαμόγελο ήταν φρικτές.

    «Μεγάλος παράγοντας των προβλημάτων ήταν ο σύντροφος της μητέρας», είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος είχε κακοποιήσει και είχε βιαιοπραγήσει κατά όλων των παιδιών.

    Ο Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε και για ένα παιδί που πέθανε, λέγοντας πως «το είχε κατασκοτώσει ο σύντροφος», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Σημείωσε πως η Πρόνοια είχε ενημερωθεί, αλλά τόνισε πως ούτως ή άλλως η υπηρεσία υπολειτουργεί. Και συνέχισε λέγοντας πως η Ειρήνη και τα αδέρφια της είχαν στην ουσία εγκαταλειφθεί, ενώ στη συνέχεια είπε πως κάποιος από την ευρύτερη οικογένεια της 24χρονης Ειρήνης είχε προσεγγίσει το Χαμόγελο για να απομακρύνει από την οικογένεια της, την ανήλικη τότε κοπέλα.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ