20 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
More

    Νέα στοιχεία για το θρίλερ στην Αμαλιάδα: «Η Ειρήνη στα 8 της σκηνοθέτησε την απαγωγή της!»

    Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως στην υπόθεση – θρίλερ με τον θάνατο βρεφών σε Αχαΐα και Αμαλιάδα παρουσία της Ειρήνης Μουρτζούκου.

    Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, που «έσβησε» στις 5 Αυγούστου στην Αμαλιάδα. Η 24χρονη έχασε τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια και ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του 15 μηνών βρέφους.

    Όπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ο σύντροφος της μητέρας της Ειρήνης Μουρτζούκου κακοποιούσε την 24χρονη σήμερα και τα αδέλφια της.


    Όπως είπε συγγενής της στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», η 24χρονη είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.

    «Την Ειρήνη την κακομεταχειριζόταν η μητέρα της αλλά και ο πατέρας της. Πολλές φορές έκλεβε. Σε ηλικία οκτώ ετών είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή της. Είχαμε καλέσει και την αστυνομία», ανέφερε.


    Όπως αναφέρει ο συγγενής της πολλές φορές έλεγε ψέματα.

    «Μου έλεγε οτι είναι στη μαμά της, ενώ μίλαγα με την μαμά της και δεν είχε ιδέα. Βαθιά μέσα μου δεν πιστεύω οτι το έχει κάνει. Ειλικρινά έχω σοκαριστεί. Δεν μου αρέσει καθόλου η στάση της».

    «Ο εισαγγελέας κάτι βλέπει…» – Ερωτήματα για τον θάνατο των βρεφών στην Αμαλιάδα

    Μιλώντας στο MEGA, ο Σταύρος Μπαλάσκας, «αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για συμπτώσεις, τότε «μιλάμε για κάτι το πρωτόγνωρο παγκοσμίως».

    Από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ανέφερε με αφορμή τη δήλωση της 24χρονης ότι «δεν είναι η νέα Πισπιρίγκου» πως για να ασκηθεί δίωξη ή να ζητηθεί προκαταρκτική, ο εισαγγελέας κάτι βλέπει.

    «Η κοπέλα όπως κυκλοφορεί ευρέως έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Έχει ειπωθεί κατ’ επανάληψη αυτό, μένει να αποδειχτεί αν είναι αλήθεια. Μακάρι να διαψευτούμε. Από εκεί και πέρα οι συμπτώσεις των θανάτων των τεσσάρων παιδιών συν ένα που έχουν χαθεί παρουσία της, με τον νόμο των πιθανοτήτων θα πραγματικά θα ψάχνει ώρες κανείς να δει πότε μπορεί να συμβεί», συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσούκαλης.

    Μάλιστα, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «κάτι βλέπει ο εισαγγελέας. Κάτι συμβαίνει. Θέλω να πιστεύω ότι θα διαψευστούμε όλοι και ότι δεν είναι ένοχη. Όμως δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πως έχουμε μια περίπτωση μιας κοπέλας που βρέθηκε στον θάνατο των παιδιών και ενδεχομένως έχει κάποια συμμετοχή. Το πώς και το γιατί μένει να αποδειχθεί».

    Τα ερωτήματα για τους θανάτους των βρεφών

    Η σοκαριστική υπόθεση με τους θανάτους των βρεφών ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών που άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου στην Αμαλιάδα.

    Το κοινό πρόσωπο στους θανάτους των βρεφών είναι η Ειρήνη, η οποία ήταν παρούσα σε όλους τους θανάτους των βρεφών. Η 24χρονη – που έχασε κι η ίδια τα δύο παιδιά της πριν από δύο χρόνια – ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του μωρού που πέθανε στις 5 Αυγούστου.

    Και ενώ τα ερωτήματα παραμένουν ακόμη αναπάντητα, η ίδια εμφανίστηκε στην εκπομπή LIVE NEWS επιμένοντας στην αθωότητά της. Μάλιστα, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως ο μικρός Παναγιώτης ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο, παρά τις καταθέσεις των γιατρών.

    Κοινά χαρακτηριστικά

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» με την Αναστασία Γιάμαλη σημείωσε κάτι πολύ σημαντικό που δείχνει και την κατεύθυνση της έρευνας που έχει ξεκινήσει από τις εισαγγελικές Αρχές.

    Όπως είπε, και για τα πέντε βρέφη οι φάκελοι των ιατροδικαστικών εξετάσεων παραμένουν ανοιχτοί αφού σε κανέναν δεν αναφέρεται ως τελική αιτία θανάτου κάποιο παθολογικό αίτιο. Σε τρεις από αυτούς αναφέρεται ως διάγνωση η «διάμεση πνευμονίτιδα» χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το αίτιο που την προκάλεσε.

    Μάλιστα όπως επισήμανε ο κ. Λέων τουλάχιστον σε τρία βρέφη που πέθαναν εντοπίζονται σημαντικά κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά πρόκλησης θανάτου. «Η πνευμονίτιδα είναι μία κατάσταση μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Για παράδειγμα ενδογενείς λόγους, όπως ένα μικρόβιο, ιό ή λοίμωξη αναπνευστικού. Έχουμε μία πνευμονία που προκαλεί πνευμονίτιδα κι εκεί όντως μπορεί να έχουμε θάνατο, αλλά από τη βαριά λοίμωξη αναπνευστικού. Άλλοι λόγοι είναι εξωγενείς, όπως η χρήση ουσιών».

    Παράλληλα τόνισε πως δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις υποθέσεις της Πάτρας και της Αμαλιάδας:

    «Στην υπόθεση της Πάτρας έχουμε παθολογικά αίτια, στην υπόθεση της Αμαλιάδας έχουμε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις με κοινά ευρήματα, τα οποία δεν μπορεί να παραμείνουν ως αιτία θανάτου και πρέπει να αιτιολογηθούν».
    Μπαλάσκας: «Δεν υπάρχουν ύποπτοι και κατηγορούμενοι»

    Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν πάει κάπου η έρευνα και ότι όλοι συζητούν αυτό το θέμα διότι εάν είναι συμπτώσεις όλα αυτά, τότε μιλάμε για κάτι το πρωτόγνωρο παγκοσμίως.

    «Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνήσει την υπόθεση, είχε κάνει ξεχωριστό φάκελο για κάθε παιδί και τα είχε παραδώσει. Είχε ‘κλείσει’ από την Αστυνομία. Δεν υπάρχουν ένοχοι και κατηγορούμενοι. Υπάρχει εισαγγελική έρευνα», δήλωσε μιλώντας στο MEGA.

     



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ