Ο θάνατος ενός 5χρονου κοριτσιού από κεραυνοβόλο σηψαιμία έχει συγκλονίσει την κοινωνία στη Θεσσαλονίκη.
Το άτυχο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή έπασχε από στρεπτοκοκκική λοίμωξη, με τις υγειονομικές Αρχές να προσπαθούν, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, να ιχνηλατήσουν τις επαφές τους.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, επιβεβαίωσε ότι στο νηπιαγωγείο που πήγαινε η 5χρονη, στη δυτική Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα θετικά με στρεπτόκοκκο σε τρία παιδάκια, τα οποία όμως έχουν ήπια συμπτώματα.
Χθες, όπως αναφέρει σχετικά η ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο νηπιαγωγείο, ενώ σήμερα αρκετά παιδιά δεν πήγαν και αύριο θα παραμείνει κλειστό. Εκεί θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από το πρωί όπου θα διενεργεί strep test σε μαθητές, αλλά και σε προσωπικό.
Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο πατέρας της 5χρονης
Όπως ανέφερε ο πατέρας της 5χρονης, το παιδί την Παρασκευή και το Σάββατο δεν είχε συμπτώματα. Ωστόσο την Κυριακή είχε πυρετό και του έδωσαν αντιπυρετικό. Τη Δευτέρα, όμως τα ξημερώματα, διαπίστωσαν οι γονείς ότι το παιδί ήταν μελανιασμένο στο πρόσωπό του.
Εσπευσμένα το μετέφεραν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης και οι γιατροί εκεί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις. Από τις αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε μολυνθεί από στρεπτόκοκκο. Ήταν όμως ραγδαία η εξέλιξη στην υγεία του, επιδεινώθηκε πάρα πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα το 5χρονο κορίτσι να καταλήξει.