Το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής της 28χρονης Σπυριδούλας, η οποία έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο της Άρτας, ύστερα από αλλεργικό σοκ που υπέστη μετά τη χορήγηση αντιβίωσης.
Η δικηγόρος της οικογένειας, Σταματία Μάρκου, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι η σορός της 28χρονης μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, όπου το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία/νεκροτομή.
Η οικογένεια της εκλιπούσας ζητά απαντήσεις για τις συνθήκες του θανάτου της. Όπως τόνισε η κα. Μάρκου, υπάρχουν ερωτήματα που μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα και βασανίζουν τόσο τους συγγενείς όσο και τον σύζυγο της Σπυριδούλας. Σε πρώτο επίπεδο, ζητούν να αποσαφηνιστεί ποια φάρμακα χορηγήθηκαν, σε ποια ποσότητα και ποιο ήταν εκείνο που προκάλεσε την αλλεργική αντίδραση. Παράλληλα, επιθυμούν να διευκρινιστεί εάν η αντιμετώπιση της αντίδρασης ήταν η ενδεδειγμένη.
Όπως σημείωσε η δικηγόρος, τα ερωτήματα αυτά είναι καθοριστικής σημασίας ώστε η υπόθεση να συμβάλει στην αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Η οικογένεια δεν επιδιώκει αντιπαράθεση με τους γιατρούς ή το νοσοκομείο, ωστόσο ζητά, εφόσον διαπιστωθεί εγκληματική αμέλεια, οι ευθύνες να αποδοθούν με αυστηρότητα και παραδειγματισμό.
Άρτα: Τα αιτήματα της οικογένειας
Η κα. Μάρκου υπενθύμισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για «το κακούργημα της έκθεσης από την οποία επήλθε θάνατος διά της παραλείψεως αλλά και για πλημμέλημα ανθρωποκτονίας από αμέλεια». Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται ή όφειλε να εμπλακεί στο περιστατικό έχει κληθεί σε έγγραφες εξηγήσεις.
Η ίδια επεσήμανε ότι μέλος του ιατρικού προσωπικού προχώρησε στον διορισμό τεχνικού συμβούλου ακόμη και πριν κληθεί σε εξηγήσεις, κάτι που –όπως είπε– προκαλεί «δυσάρεστη έκπληξη».
Τέλος, αποκάλυψε ότι το βράδυ της Παρασκευής υποβλήθηκε αίτημα από την οικογένεια προς την εισαγγελία για να διασφαλιστεί η διατήρηση των δειγμάτων αίματος που είχαν ληφθεί από την 28χρονη κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο. Η Εισαγγελέας απάντησε πως τα δείγματα «έχουν εντοπιστεί και διατηρούνται στο νοσοκομείο», ωστόσο, όπως καταγγέλλει η οικογένεια, κάποιος «καλοθελητής» την ενημέρωσε ότι καταστράφηκαν την επόμενη ημέρα.
Μέχρι στιγμής, όπως διευκρίνισε η κα. Μάρκου, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.