16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν για εκεχειρία μετά από δύο χρόνια πολέμου – «Όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν πολύ σύντομα», λέει ο Τραμπ

    Ισραήλ και η Χαμάς γνωστοποίησαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από δύο χρόνια συγκρούσεων.

    Η συμφωνία αποτελεί μέρος του σχεδίου που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την επίτευξη «διαρκούς» ειρήνης στην περιοχή.

    O Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν εγκρίνει την πρώτη φάση της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ για τη Γάζα, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων.

    «Είμαι πολύ περήφανος που ανακοινώνω ότι το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν εγκρίνει την πρώτη φάση του ειρηνευτικού μας σχεδίου», δήλωσε ο Τραμπ μέσω της πλατφόρμας Truth Social.

    «Αυτό σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι όμηροι θα απελευθερωθούν πολύ σύντομα και το Ισραήλ θα αποσύρει τα στρατεύματά του σε μια συμφωνημένη γραμμή, ως πρώτα βήματα προς μια ισχυρή, σταθερή και διαρκή ειρήνη», πρόσθεσε.

    Το Ισραήλ «θα αποσύρει τα στρατεύματά του σε γραμμή προβλεπόμενη από τη συμφωνία», στο πλαίσιο των «πρώτων βημάτων προς Ισχυρή, Διαρκή και Αιώνια ειρήνη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σήμερα στην Αίγυπτο και η απελευθέρωση των ομήρων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

    Άμεση απελευθέρωση από τη Χαμάς των 20 ζωντανών ομήρων

    Παλαιστινιακή πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως η πρώτη φάση της συμφωνίας που κλείστηκε στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ κι αναμένεται να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας προβλέπει την απελευθέρωση 20 ισραηλινών ομήρων που παραμένουν στη ζωή μονομιάς από τη Χαμάς.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ