Ένα ακόμη περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Βόλου, όταν ένας 12χρονος απείλησε με αναδιπλούμενο σουγιά συμμαθητή του για να του πάρει το χαρτζιλίκι, όπως αναφέρει το gegonota.news.
Όπως αναφέρει το gegonota.news το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί στο προαύλιο του σχολείου, ενώ μαθητές και καθηγητές ετοιμάζονταν για εκδρομή. Ο 12χρονος έβγαλε από την τσέπη του μαχαίρι μήκους 5 εκατοστών και απείλησε να μαχαιρώσει τον συμμαθητή του αν δεν του παρέδιδε τα χρήματα που είχε πάρει από τους γονείς του για το καθημερινό κολατσιό.
Ο μαθητής που δέχτηκε την απειλή ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές. Οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και οδήγησαν τον ανήλικο ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news, ο 12χρονος ισχυρίστηκε ότι το έκανε για πλάκα και ότι το μαχαίρι το είχε προμηθευτεί μαζί με φίλους του. Πρόκειται για ανήλικο αλλοδαπής καταγωγής, που βρίσκεται στη χώρα μαζί με τη μητέρα του εδώ και λίγο καιρό.
Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ληστείας, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Ο ανήλικος έλαβε προθεσμία από τον Ανακριτή για να απολογηθεί.