Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας ενός 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς, μια υπόθεση που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και φέρνει στο φως ένα σκοτεινό παρασκήνιο βίας.
Το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ καταγράφει τις δραματικές τελευταίες στιγμές του νεαρού, ο οποίος, τραυματισμένος από μαχαίρι στην πλάτη, προσπαθεί να διαφύγει μαζί με δύο φίλους του πριν καταρρεύσει αιμόφυρτος στην οδό Αργοναυτών. Παρά την άμεση κινητοποίηση των περαστικών και τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που του έκαναν ΚΑΡΠΑ στο σημείο, ο 20χρονος δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συλλέγουν οι αρχές, οι τρεις δράστες είχαν στήσει «καρτέρι» στον νεαρό, τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν πριν του καταφέρουν το μοιραίο πλήγμα.
Η αγριότητα της επίθεσης συμπληρώνεται από την ανατριχιαστική λεπτομέρεια ότι οι δράστες δεν τράπηκαν αμέσως σε φυγή, αλλά παρέμειναν σε κοντινό στενό παρακολουθώντας το θύμα τους να ψυχορραγεί δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων. Μόνο όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και οι πολίτες τούς υπέδειξαν, οι δράστες διέφυγαν τρέχοντας, καταφέρνοντας να ξεφύγουν από την καταδίωξη μιας αστυνομικού.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. κινείται πλέον σε δύο βασικούς άξονες, καθώς την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος. Ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οπαδικών κινήτρων, στο προσκήνιο έρχεται και το παρελθόν του θύματος, το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν σε μια εγκληματική ομάδα που έστηνε παγίδες μέσω διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί ως μέλος συμμορίας που έκλεινε ραντεβού με πολίτες στο άλσος Μετεώρων υπό το πρόσχημα συνάντησης με ανήλικα κορίτσια, με σκοπό τη ληστεία και τον ξυλοδαρμό τους. Οι αρχές καλούνται τώρα να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ και να διαπιστώσουν αν η χθεσινή επίθεση ήταν μια πράξη αντεκδίκησης ή ένα ακόμη επεισόδιο στον κύκλο της τυφλής βίας που συγκλονίζει την πόλη.
