Πρέβεζα: Τσουχτερό πρόστιμο σε άνδρα που άναψε φωτιά για να κάψει κλαριά

Ακριβά κόστισε η απόφαση ενός ημεδαπού στην Πρέβεζα να προχωρήσει σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, καθώς οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επέβαλαν ένα ιδιαίτερα βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, 15 Μαΐου, όταν ο συγκεκριμένος άνδρας εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Πρέβεζας να καίει υπολείμματα φυτικής βλάστησης.

Η ενέργεια αυτή παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία για την αντιπυρική περίοδο, η οποία είναι πλέον σε πλήρη ισχύ και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών.

Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ανέρχεται στα 937,50€, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκαθαρίζει με αυτόν τον τρόπο πως οι έλεγχοι είναι συνεχείς και οι «δικαιολογίες» δεν γίνονται δεκτές, ειδικά σε μια περίοδο που η ξηρασία και οι άνεμοι αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο.

Οι πολίτες καλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες, καθώς μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να κοστίσει ακριβά – τόσο στην τσέπη τους όσο και στο περιβάλλον.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ