Τέσσερις υποθέσεις ληστειών, εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και μία απόπειρα, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τον Μάρτιο του 2026 σε καφετέριες και καταστήματα ψιλικών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής διερεύνησης που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Γραφείου Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, με την αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση κατάλληλων στοιχείων, προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στις ανωτέρω πράξεις.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου του 2026, ο ημεδαπός φέρεται να εισήλθε σε καταστήματα – καφέ και ψιλικών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και να αφαίρεσε, με την απειλή χρήσης αιχμηρού αντικειμένου σε βάρος υπαλλήλων, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.170 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο φερόμενος δράστης κρατείται προσωρινά σε Σωφρονιστικό Κατάστημα για έτερη υπόθεση ληστείας και διακεκριμένων κλοπών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

