Τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στις Αλυκές Βόλου, όπου μία 76χρονη λουόμενη έχασε τη ζωή της. Την ίδια ώρα, ένας 78χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στην περιοχή Σουτραλί Αγριάς και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.
Σύμφωνα με το taxydromos.gr, τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν νωρίς το πρωί, σε ώρα κατά την οποία δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η ναυαγοσωστική κάλυψη στις συγκεκριμένες παραλίες.
Στην παραλία των Αλυκών, η 76χρονη βρισκόταν μόνη της όταν έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο νερό. Μόλις έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, εργαζόμενοι από παρακείμενο καφέ-μπαρ έσπευσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να την ανασύρουν, ενώ παράλληλα έγινε άμεση κλήση στο ΕΚΑΒ.
Η γυναίκα βγήκε από το νερό χωρίς τις αισθήσεις της και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες, όμως, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Η 76χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Λίγη ώρα αργότερα, αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στο Σουτραλί Αγριάς. Ένας 78χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του, με εργαζόμενους εστιατορίου της περιοχής να σπεύδουν να βοηθήσουν και να τον βγάλουν από το νερό.
Σε αντίθεση με την 76χρονη, ο ηλικιωμένος είχε παλμό όταν παραλήφθηκε από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, ο 78χρονος έχει εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

