Ένοχος και στο Εφετείο 68χρονος για κάμερα στο διαμέρισμα 18χρονης φοιτήτριας

Ένοχος κρίθηκε και από το Εφετείο ο 68χρονος ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος κατηγορήθηκε μετά την καταγγελία νεαρής φοιτήτριας ότι μέσω κάμερας καταγραφόταν η ιδιωτική της ζωή στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει από εκείνον.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή, μειώνοντας κατά δύο μήνες την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2019, όταν η φοιτήτρια, ηλικίας 18 ετών εκείνη την περίοδο, απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Η νεαρή είχε εντοπίσει στο ταβάνι του διαμερίσματος μία λευκή συσκευή, η οποία ήταν τοποθετημένη με κατεύθυνση προς το κρεβάτι της.

Όπως είχε καταγγείλει, είχε παρατηρήσει τη συσκευή ήδη από την πρώτη ημέρα που εγκαταστάθηκε στο ακίνητο. Όταν ζήτησε εξηγήσεις, ο ιδιοκτήτης φέρεται να την καθησύχασε, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ανενεργό σύστημα συναγερμού.

Η 18χρονη άρχισε, ωστόσο, να υποψιάζεται ότι επρόκειτο για κάτι διαφορετικό, καθώς διαπίστωσε ότι η συσκευή ήταν στραμμένη προς το κρεβάτι και αναβόσβηνε ανά διαστήματα. Απευθύνθηκε τότε σε συγγενικό της πρόσωπο με γνώσεις πάνω σε ηλεκτρικές συσκευές και στη συνέχεια προσέφυγαν στις Αρχές.

Καταθέτοντας στο Εφετείο, η νεαρή εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κάμερα κατέγραφε την προσωπική της ζωή. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης εμφανιζόταν στο διαμέρισμα σε ανύποπτες χρονικές στιγμές και τη ρωτούσε για ζητήματα που αφορούσαν την προσωπική της ζωή.

Από την πλευρά του, ο 68χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, επιμένοντας ότι η συσκευή ήταν εκτός λειτουργίας.

«Ανέφερα από την πρώτη στιγμή ότι έχει κάμερα αλλά δεν είναι σε λειτουργία. Είπα στον μεσίτη να την σκεπάσει με πανί σε περίπτωση που ενοχλεί τον υποψήφιο μισθωτή», ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι δεν είχε ιδιαίτερες επαφές με τη φοιτήτρια και ότι δεν είχε περιέργεια για το τι έκανε στην προσωπική της ζωή.

Το Εφετείο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του ως προς την αθωότητά του και τον έκρινε εκ νέου ένοχο, επιβάλλοντάς του την ποινή των 24 μηνών με τριετή αναστολή.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ