Άγνωστοι ξερίζωσαν τα δέντρα που φύτεψαν Ουκρανοί πρόσφυγες στη Θέρμη Θεσσαλονίκης 

Αποτρόπαιες εικόνες αντίκρισε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου Τάκης Μπατατόλης όταν επισκέφθηκε περιοχή στην οποία στις 20 Μαρτίου είχε γίνει αναδάσωση έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το voria.gr.

Ορισμένα από τα δέντρα τα οποία είχαν φυτευτεί πριν από μόλις δέκα ημέρες, είχαν ξηλωθεί και καταστραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι στη δενδροφύτευση είχαν συμμετάσχει και οι πρόσφυγες από την Ουκρανία οι οποίοι φιλοξενούνται από τους κατοίκους του Μονοπήγαδου. Μάλιστα, το πρώτο δέντρο, μια ελιά, φύτεψαν παιδιά προσφύγων, στέλνοντας με τον τρόπο αυτόν ένα μήνυμα Ειρήνης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.

Όπως εξηγεί ο κ. Μπατατόλης την ημέρα εκείνη είχαν φυτευτεί περί τα τριακόσια δέντρα τα οποία προσέφερε το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, ο δε Δήμος Θέρμης διέθεσε τα αναγκαία μηχανήματα και εργαλεία.

«Φαίνεται πως αυτή η ωραία πρωτοβουλία ενόχλησε κάποιους ασυνείδητους οι οποίοι κατέστρεψαν μερικά από τα δέντρα που φυτέψαμε. Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω αυτήν την ενέργεια. Εμείς, πάντως, θα φυτεύσουμε ξανά δέντρα σε αυτές τις θέσεις και θα φροντίσουμε ώστε να υπάρξει επιτήρηση της περιοχής με ηλεκτρονικά μέσα. Παράλληλα, θα προβούμε άμεσα σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές ώστε να βρεθούν αυτός ή αυτοί που προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια», τόνισε ο ίδιος.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες