Αγωνία για δύο κοριτσάκια σε σοβαρή κατάσταση στο Ηράκλειο: Το ένα με εγκεφαλοπάθεια, το άλλο με σήψη

Δύο σοβαρά περιστατικά καταγράφηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου, στο Ηράκλειο, με δύο μικρά κοριτσάκια ηλικίας 2 ετών και 18 μηνών. Τα δύο παιδιά πέρασαν αρχικά από τα ΤΕΠ στο Βενιζέλειο και στη συνέχεια έγινε η μεταφορά τους στο ΠαΓΝΗ, με ασθενοφόρο από το Χαμόγελο του Παιδιού. Η πρώτη μεταφορά έγινε γύρω στις 6 το απόγευμα και η δεύτερη περίπου 2 ώρες αργότερα.

Οι γιατροί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης των δύο μικρών παιδιών έκριναν αναγκαία τη μεταφορά τους στο ΠαΓΝΗ. Το 18 μηνών κοριτσάκι πάσχει από πιθανή εγκεφαλοπάθεια και ήταν το πρώτο περιστατικό που μετεφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, ενώ το κοριτσάκι μόλις 2 ετών παρουσίασε στοιχεία σήψης.

Σύμφωνα με την υποδιοικήτρια του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ελευθερία Κωστάκη, η οποία μίλησε στο neakriti: «Το 18 μηνών παιδί πάσχει από πιθανή εγκεφαλοπάθεια η οποία πιθανόν προϋπήρχε ή παρουσιάστηκε μετά τη γέννησή του και βρέθηκαν και στοιχεία κατακράτησης. Το δεύτερο παιδί παρουσίασε στοιχεία σήψης. Πρόκειται για δύο περιστατικά παιδιών με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία αφού εξέτασαν οι γιατροί του νοσοκομείου μας μετεφέρθηκαν στο ΠαΓΝΗ», αναφέρει η κ. Κωστάκη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες