Αγορεύει η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Δικαιοσύνη θα επικρατήσει, ας χαλάσει ο κόσμος όλος»

Συγκλονίζει με την αγόρευση της στο δικαστήριο, που δικάζει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, η εισαγγελέας της έδρας. «Το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος», είπε στους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας που παρακολουθούν τη δίκη, ενώ επισήμανε πολλές φορές ότι η «η Δικαιοσύνη θα επικρατήσει, ας χαλάσει ο κόσμος όλος».
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, δεν άντεξε και ξέσπασε κατά των δυο κατηγορουμένων. Ζητούσε να δει τα πρόσωπά τους και οι οικείοι της την απομάκρυναν από την αίθουσα.
Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε πως η υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη έγινε και δική της υπόθεση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έγιναν πλημμέλειες στην ανάκριση καθώς -όπως είπε- υπάρχουν και άλλες υποθέσεις βιασμού που θα έπρεπε να είχαν φτάσει στο ακροατήριο. Επισημαίνοντας πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, η εισαγγελέας χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπήρξαν, προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του.
«Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….», είπε η εισαγγελέας. Ακόμη η εισαγγελέας ανέφερε: «Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας…. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. …. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση. Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, «εγώ ζω με αυτή την κοπέλα»….
«Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα “αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου”. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε “θέλω να μάθω τι έγινε”. Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά… Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί … Από την αρχή δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. ….Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».
Η εισαγγελική αγόρευση συνεχίζεται.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες