Άγρια κόντρα στο δικαστήριο ανάμεσα στις κόρες της Ζωής Λάσκαρη

Με την παραίνεση της προέδρου του δικαστηρίου προς τις δυο κόρες της Ζωής Λάσκαρη «να τα βρουν» και να πάψουν να αντιδικούν για το σπίτι της αειμνήστου ηθοποιού στο Πόρτο – Ράφτη, τελείωσε σήμερα η δίκη που έχει ξεκινήσει μεταξύ των δυο αδελφών με αντικείμενο τη διαχείριση της μεζονέτας που κληρονόμησαν από την μητέρα τους.
Συγκεκριμένα, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και η Μάρθα Κουτουμάνου «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στα δικαστήρια, με τον Αλ. Λυκουρέζο μάλιστα, πατέρα της πρώτης να καταθέτει στη δίκη. Ο γνωστός ποινικολόγος με την κατάθεσή του υποστήριξε τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου σε βάρος της αδελφής της Μάρθας Κουτουμάνου για το περιβόητο σπίτι στο Πόρτο – Ράφτη.
Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε: «Είμαι ο πατέρας της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου. Υπάρχει μια περιουσία από τη μητέρα τους. Υπάρχει ένα σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, μια μεζονέτα που μέναμε εκεί μαζί. Το αντικείμενο της αίτησης είναι το οίκημα και μια θυρίδα τραπέζης στην Πειραιώς. Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από χρέη, έπρεπε να γίνει μια σωστή αξιοποίηση της περιουσίας. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Το δικαστήριο όρισε διαχειρίστρια την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου».
Ο ίδιος στη συνέχεια της κατάθεσής του τόνισε πως δεν έχει μετά το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη καμία επικοινωνία με τη Μάρθα Κουτουμάνου και σημείωσε πως το επίμαχο ακίνητο, που ανήκει και στις δυο κόρες του και είναι κληρονομιά από την μητέρα τους, πρέπει να αξιοποιηθεί.
«Το σπίτι ανήκει και στα δυο παιδιά. Υπάρχει θέμα συνεννόησης και πρέπει να γίνει αξιοποίηση. Η συμφωνία ήταν στην αρχή να μένει προσωρινά η Μάρθα μέχρι να πουληθεί. Όσες προσπάθειες έκανε η Μαρία – Ελένη για να πάει μεσίτης τα τελευταία δυο χρόνια δεν μπορούσε να την βρει. Οι δικηγόροι της μου έλεγαν ότι δεν απαντάει στα τηλέφωνα. Το σπίτι θα κατασχεθεί αν δεν πληρωθούν τα χρέη της μητέρας τους, τα οποία κληρονόμησαν. Πιέζουν οι τράπεζες. Για την θυρίδα έχει γίνει προσπάθεια να συναντηθούν για να μοιράσουν τα πράγματα και η Μάρθα, απ’ ότι λέει η Μαρία – Ελένη, δεν εμφανίζεται ποτέ».
Πρόεδρος: Πρέπει να φύγει από το σπίτι;
Α. Λυκουρέζος: Πρέπει να δέχεται μεσίτες για να πωληθεί το σπίτι
Πρόεδρος: Είναι λυπηρό να βρίσκονται οι δυο αδελφές στα δικαστήρια.
Α. Λυκουρέζος: Δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας. Αλλάζουν συνεχώς δικηγόρους.
Πρόεδρος: Είχαν προβλήματα και πριν το θάνατο της μητέρας τους;
Α. Λυκουρέζος: Όχι σημαντικά, τα παραδοσιακά.
Σύμφωνα μάλιστα με το γνωστό ποινικολόγο η Μαρία – Ελένη έχει διάθεση «να τα βρει με την αδελφή της» αλλά όπως υποστήριξε διαπιστώθηκε ότι στο επίδικο ακίνητο έχουν αλλάξει κλειδαριές. «Η Μαρία – Ελένη αυτό που θέλει να αξιοποιηθεί η περιουσία γιατί αλλιώς μιλάμε για οικονομική καταστροφή και για τα δυο παιδιά», επισήμανε ο ίδιος .
«Εγώ θέλω να πουληθεί πρώτη απ’ όλους το σπίτι, αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση. Είναι 500 τ. μ και έχω αλλά τα βάρη μόνη μου. Κάνεις δεν βοηθάει. Εγώ θέλω να πουληθεί και μακάρι να βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο, είναι μεγάλο σπίτι», είπε από την πλευρά της στο δικαστήριο η Μάρθα Κουτουμάνου για να συμπληρώσει πως η αδελφή της της είχε στείλει μήνυμα που την ενημέρωνε ότι πλέον θα πρέπει να μιλάει με το δικηγόρο της και όχι με εκείνη.
Πρόεδρος: Μαλώνατε;
Μ. Κουτουμάνου: Απλώς δεν είχαμε σχέσεις φοβερές. Είχε στείλει πριν το θάνατο της μητέρας μου μήνυμα στην κόρη μου και της έγραφε «όταν πεθάνουν οι γονείς μου θα δεις τι θα πάθεις».
Πρόεδρος: Η μητέρα σας δεν θα ήθελε να είστε έτσι.
Μ. Κουτουμάνου: Όχι δεν θα ήθελε. Εγώ πάντως θέλω να πουληθεί το σπίτι. Κάποια στιγμή ένας μεσίτης που είχε έρθει το είπε στην τηλεόραση ότι ξεπουλάμε τα πράγματα της μητέρας μας. Εγώ δεν το ήθελα αυτό. Σταμάτησε για λίγο να κάτσει ο θόρυβος.
Πρόεδρος: Από το φθινόπωρο του 2017 που σας έστειλε το μήνυμα που λέτε δεν έχετε μιλήσει, ούτε ήρθε στο Πόρτο Ράφτη.
Μ. Κουτουμάνου: Όχι, ποτέ. Και άλλαξα κλειδαριές γιατί μας έκλεψαν.
Πρόεδρος: Με τα κλειδιά τι γίνεται;
Μ. Κουτουμάνου: Δεν άλλαξα όλες τις κλειδαριές γιατί δεν είχα την οικονομική δυνατότητα. Μόνο της εξωτερικής πόρτας και της κουζίνας. Είχα δώσει κλειδιά από τις αποθήκες και πήγε και πήρε όλα τα πράγματα. Ρούχα, έπιπλα, κουστούμια! Δεν είχα εμπιστοσύνη πια.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες