Αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη για τους δημοσιογράφους στην Ουκρανία έστειλε η ΕΛΑΣ

Η ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε προσπάθεια για την αποστολή εξειδικευμένου εξοπλισμού, για την προστασία των πολεμικών ανταποκριτών των ελληνικών ΜΜΕ που βρίσκονται στην Ουκρανία για να καλύψουν δημοσιογραφικά τα γεγονότα.
Μάλιστα η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για την συμβολή του στον αποστολή του εξοπλισμού.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή στους αστυνομικούς της πρεσβείας και των προξενείων να προμηθεύσουν με μέσα προστασίας τους δημοσιογράφους, ενώ χτες μετέβησαν στην Ουκρανία και τέσσερις αστυνομικοί από την Ελλάδα οι οποίοι θα παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια και προστασία χρειαστεί στην ελληνική διπλωματική αποστολή και μετέφεραν επιπλέον αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και άλλον εξειδικευμένο εξοπλισμό για την προστασία των Ελλήνων δημοσιογράφων και τεχνικών που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες.
Η ΕΣΗΕΑ τονίζει την αγανάκτηση της για το γεγονός ότι κάποιοι δημοσιογράφοι δεν διαθέτουν προστατευτικό εξοπλισμό «με ευθύνη της εργοδοσίας», κάτι ωστόσο, που καλύφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της αναφέρει:
«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και τεχνικοί από την πρώτη στιγμή καλύπτουν με αυτοθυσία και σε επικίνδυνες για την ζωή τους συνθήκες, τα γεγονότα στις εμπόλεμες ζώνες και ενημερώνουν το ελληνικό κοινό για τις εξελίξεις της εισβολής των Ρώσων σε ουκρανικό έδαφος.
Με αγανάκτηση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε ότι ορισμένοι συνάδελφοι δεν διαθέτουν στοιχειώδη προστατευτικό εξοπλισμό με ευθύνη της εργοδοσίας. Η ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια να βρεθούν διαθέσιμα αλεξίσφαιρα γιλέκα και προστατευτικά κράνη.
Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συμβολή του, ώστε να παραχωρηθεί από το Υπουργείο εξειδικευμένος εξοπλισμός για την προστασία των πολεμικών ανταποκριτών των ελληνικών ΜΜΕ.
Οι πρώτες αποστολές του προστατευτικού υλικού ξεκίνησαν από την 24η Φεβρουαρίου 2022 και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να φτάσουν σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή.
Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε για την ασφαλή έξοδο των δημοσιογράφων και τεχνικών από την περιοχή, όποτε αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.
Το Δ.Σ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημοσιογράφους πού βρίσκονται στα μέτωπα του πολέμου, οι οποίοι εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο για την διεκπεραίωση του λειτουργήματος τους».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

120 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες