Αλβανία: Ράπερς βεβηλώνουν ορθόδοξο τέμπλο της Κορυτσάς – Το βιντεοκλίπ και η αντίδραση της εκκλησίας

Σε μία προσβλητική πράξη προχώρησαν νεαροί ράπερς από την Αλβανία, προκαλώντας με βίντεοκλιπ εντός του Μουσείου Μεσαιωνικής Τέχνης της Κορυτσάς, μάλλον λαμβάνοντας την απαραίτητη άδεια.

Μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά εκκλησιαστικά τέμπλα της Κορυτσάς στάθηκαν οι νεαροί τραγουδιστές, θέλοντας να κάνουν το «κομμάτι» τους, έχοντας πλήρη άγνοια ή μάλλον θέλοντας να προκαλέσουν τους Ορθοδόξους σε όλη την Αλβανία.

Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας: «Το μουσικό βίντεο “Πικάσο” είναι σαφές σημάδι ασέβειας»

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας:

«Εκφράζουμε την ανησυχία, τη λύπη και την αγανάκτησή μας για τη βεβήλωση των λειτουργικών αντικειμένων της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, μιας από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές κληρονομιές του λαού μας.

Το μουσικό βίντεο «Πικάσο» που γυρίστηκε στο Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης στην Κορυτσά, μπροστά από το τέμπλο της Ρεχόβας (το οποίο δεν έχει επιστραφεί άδικα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με το πρόσχημα της «διατήρησης αυτής της πολύτιμης κληρονομιάς» είναι ένα σαφές σημάδι ασέβειας προς αυτές τις πνευματικές αξίες. Αυτό το περιβάλλον είναι εντελώς ακατάλληλο, για τις αξίες που αντικατοπτρίζει, για την προώθηση αυτού του είδους μουσικής.

Εκεί, με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό που έχουν δημιουργήσει αυτά τα ιερά αντικείμενα, θα ψυχαγωγούν οι ήχοι της Βυζαντινής Μουσικής και όχι ήχοι που προσβάλλουν αυτούς και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Οι εικόνες είναι ιερά λειτουργικά αντικείμενα, στα οποία οι Ορθόδοξοι πιστοί προσεγγίζουν με ιδιαίτερη ευλάβεια και σεβασμό. Ως εκ τούτου, είναι είναι απαράδεκτο και οδυνηρό να αντιμετωπίζονται ανεύθυνα από τα ιδρύματα που υποτίθεται ότι τα συντηρούν και τα προστατεύουν.»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες