Αμερικανικά θηρία στο FIR Αθηνών

Όλο και περισσότερα αμερικανικά «θηρία» πετούν πλέον στους ελληνικούς ουρανούς. Αεροσκάφη που στο παρελθόν σπανίως έρχονταν στην Ελλάδα ή χρησιμοποιούσαν τον εναέριο χώρο της. Ή εάν έρχονταν ουδείς τα αντιλαμβανόταν, αφού δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση και πληροφόρηση. Τα πράγματα όμως άλλαξαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος».
Όχι μόνον ανακοινώνεται η παρουσία τους, αλλά παρελαύνουν κιόλας σε εθνικές επετείους. Όπως συνέβη την 25η Μαρτίου όταν ένα αμερικανικό KC-135 εναέριου ανεφοδιασμού παρέλασε μαζί με αμερικανικά και ελληνικά F-16 πάνω από το Σύνταγμα.
Δύο φορές το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο FIR Αθηνών το γιγαντιαίο βομβαρδιστικό (που μπορεί να μεταφέρει και πυρηνικά όπλα) Β-52, το οποίο μάλιστα συνόδευσαν και ελληνικά F-16, όχι μόνον στο FIR Αθηνών, αλλά και στο FIR Βόρειας Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα μεγαθήριο στον αέρα, που κατασκευάστηκε το 1950, αλλά το γερασμένο αυτό και συνάμα θανάσιμα επικίνδυνο βομβαρδιστικό θα συνεχίσει να πετά έως το 2044. Έως τότε αναμένεται να περάσει πολλές φορές ακόμα από την Ελλάδα.
Ακόμα μόλις προχθές ένα θηριώδες μεταγωγικό C-17Α Globemaster III της USAF προσγειώθηκε στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα στα πλαίσια άσκησης. Απογειώθηκε μετά από λίγη ώρα με βόρεια κατεύθυνση. Ήταν ένα σπάνιο θέαμα για την Τανάγρα. Τέλος πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε (μεταστάθμευση) στο Ελευθέριος Βενιζέλος ένα KC-10 Exteneder αεροπλάνο εναέριου ανεφοδιασμού. Και αυτό θηριώδες που απογειώθηκε από τον διάδρομο που βλέπει προς το ΙΚΕΑ.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες