17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ανατροπή με την κεταμίνη και την ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας – «Καίνε» την Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών στο Καραμανδάνειο


    Νέα στοιχεία προκύπτουν διαρκώς για την υπόθεση με τον μυστηριώδη θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και ειδικότερα, για την Τζωρτζίνα στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε κεταμίνη.

    Εντός της εβδομάδας φέρεται να είναι έτοιμος να καταθέσει στις Αρχές την έκθεσή του ο ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης, σύμφωνα με το pelop, ο οποίος τηρεί σιγή ιχθύος και το πόρισμά του θα έχει βαρύνουσα σημασία, αφού πρόκειται για τοn μόνο επίσημο κρατικό λειτουργό, που θ’ αποφανθεί για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού από την Πάτρα, στο Νoσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».


    η κεταμίνη που βρέθηκε στην τζωρτζίνα
    Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

    Ανατροπή για την κεταμίνη και την ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας

    Από την έκθεσή του θα κριθεί, εν πολλοίς, η αντοχή του κατηγορητηρίου που βαραίνει την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», που βλέπουν σήμερα για πρώτη φορά τη δημοσιότητα, οι τρεις με τέσσερις  τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχουν διαπιστώσει επουσιώδη κενά και αναπάντητα ερωτηματικά, που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας από κεταμίνη, ενδονοσοκομειακά, δεν είναι καλά δεμένη και άρα, και το κατηγορητήριο του Εισαγγελέα Αθηνών.

    Η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας, όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνάς τους, θα είναι το «κλειδί» της υπόθεσης και… ίσως μιας ενδεχόμενης ανατροπής των μέχρι τώρα δεδομένων και «απολύτως καταδικαστικών σεναρίων» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Δηλαδή, η ώρα δεν είναι αυτή που το νοσοκομείο αναφέρει, στις 14.30 το μεσημέρι αφότου ειδοποιήθηκε το προσωπικό του από τη μητέρα και αυτή εξήλθε του θαλάμου νοσηλείας. Ο θάνατος, φαίνεται να έχει επέλθει αργότερα.

    Κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», από την έρευνα των τεχνικών συμβούλων προκύπτει ότι η κεταμίνη έχει χορηγηθεί ενδοφλεβίως, οπότε η δράση της είναι σε 1 λεπτό. Φαίνεται να έχει δοθεί μετά τις 15.00 το μεσημέρι. Και με ενδοφλέβια στις 15.00 μ.μ. θέλει 5-10 λεπτά για να επέλθει το μοιραίο. Το καρδιογράφημα δείχνει τελευταίο σημείο ζωής στις 3.12 μ.μ., σύμφωνα με το δημοσίευμα στο pelop.


    Παράλληλα, από την «έκθεση Μπουζιάνη» θα εξαρτηθεί, μέσα στο προσεχές δεκαήμερο, και η εκκρεμής αίτηση αποφυλάκισης της 33χρονης. Με τη βοήθεια των τεχνικών συμβούλων της υπεράσπισης θα κομίζει τους πραγματικούς λόγους που αυτή μπορεί να γίνει δεκτή. «Για εμάς δεν είναι το πότε θα κατατεθεί αλλά το πώς η αίτηση θα είναι καλά στηριγμένη και δομημένη», εξήγησε στην «Π» ο δικηγόρος, της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, χωρίς ο ίδιος- σε αυτό το κομβικό σημείο των ερευνών- να θέλει να επεκταθεί.

    η τζωρτζίνα στο νοσοκομείο
    Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

    «Καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών στο Καραμανδάνειο

    Από την άλλη, γιατρός «φωτογραφίζει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την αφαίρεση του ρινικού οξυγόνου από την Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στις 11 Απριλίου 2021, όταν ακόμα η Τζωρτζίνα ήταν υγιής, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και ύστερα από λίγες ώρες  υφίσταται την περίεργη ανακοπή.

    Έως και σήμερα αυτό που γνωρίζαμε είναι πως η 33χρονη βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιο με τη Τζωρτζίνα, όταν άρχισε να χτυπά ξαφνικά το οξύμετρο και να ακούει το παιδί να μη μπορεί να ανασάνει. Τότε ήταν που βγήκε από το δωμάτιο για να ειδοποιήσει τους γιατρούς, και όπως είχε πει η ίδια χαρακτηριστικά, το «θεώρησε ευτύχημα το ότι βρέθηκε αμέσως μπροστά της μία νοσοκόμα».

    Η περιγραφή αυτή της κατηγορούμενης απορρίφθηκε από την κατάθεση μίας γιατρού από το Καραμανδάνειο, η οποία ανέφερε: «Μας χτύπησε την πόρτα με έναν ράθυμο τρόπο, εμείς βρισκόμασταν μέσα στο γραφείο και είπε, ”σαν να ακούγεται το οξύμετρο”». Η υπεύθυνη γιατρός και δύο συνάδερφοί της πήγαν στο δωμάτιο της 9χρονης και όπως κατέθεσαν τη βρήκαν ωχρή, άσφυγμη με απώλεια ούρων, με μυδρίαση και δεν ανταποκρινόταν.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η γιατρός επεσήμανε πως το παιδί το βρήκανε στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση, χωρίς το ρινικό οξυγόνο, και το παλμικό οξύμετρο χωρίς καμία ένδειξη. Η γιατρός ρώτησε τη μητέρα γιατί βρέθηκε σε αυτή τη θέση το παιδί με εκείνη να απαντά πως έκανε ένα απότομο τίναγμα. Στη δικογραφία υπάρχουν 15 καταθέσεις από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο που αναφέρουν πως δεν εξηγείται η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα.

     

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ