Search
Close this search box.

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (εικόνες)

Καθήκοντα ανέλαβε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωσταντίνος Παπαθανασίου παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από Σοφία Νικολάου.
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Ευχαριστίες στην Σοφία Νικολάου από τον Τάκη Θεοδωρικάκο
Ο Υπουργός στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την κα. Σοφία Νικολάου για το σημαντικό έργο που προσέφερε στα 2,5 χρόνια της θητείας της. Αναφέρθηκε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Ο κ. Θεοδωρικάκος της ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεκδίκηση μιας θέσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Θεοδωρικάκος: Τρεις προτεραιότητες
Στην συνέχεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τρεις προτεραιότητες:
1. Μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού κώδικα
2. Υλοποίηση της κατασκευής νέων ιδρυμάτων κράτησης και
3. Ενίσχυση των προγραμμάτων σωφρονισμού και επανένταξης
Ο απολογισμός από την Σοφία Νικολάου
Η κα. Σοφία Νικολάου στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της έκανε ένα απολογισμό του έργου της στο Υπουργείο. Αναφέρθηκε στη νομιμοποίηση 26 Καταστημάτων Κράτησης που ήταν αυθαίρετα, στα νέα σωφρονιστικά ιδρύματα με αιχμή το κατάστημα στον Ασπρόπυργο, στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, στη Σωφρονιστική Ακαδημία, στα προγράμματα εκπαίδευσης και επανένταξης, στην έκδοση 8.000 ΑΜΚΑ σε κρατουμένους για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, τη συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ για προγράμματα στήριξης τοξικοεξαρτημένων και στους 30.000 ελέγχους τιμωρώντας όσους θέλουν να μετατρέψουν τις φυλακές σε κέντρα ανομίας.
«Με βαθιά συγκίνηση παραδίδω στον Κώστα Παπαθανασίου τη θέση μου στη Γενική Γραμματεία. Η επιλογή μου να πολιτευτώ στις επόμενες εκλογές στην πατρίδα μου, την Εύβοια, με οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσω από τη θέση αυτή.
Αλλά θα θυμάμαι με νοσταλγία όλα όσα έζησα εδώ, όλα όσα πετύχαμε όλοι μαζί και όλα εκείνα που έχουμε σχεδιάσει και πρέπει να υλοποιηθούν» τόνισε η κα. Νικολάου.
Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής
Ο Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μιλάει και γράφει άριστα την αγγλική γλώσσα.
Από το 1993 ως το 2003 εργάστηκε στις Διευθύνσεις Μεγάλων Επιχειρήσεων και Οικονομικών Υπηρεσιών στην Ιονική Τράπεζα και ως προϊστάμενος λογιστηρίου και διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.
Από το 2003 είναι στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου.
Την περίοδο 2004-2008 διετέλεσε σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα ελεγκτικής-λογιστικής και κεφαλαιαγοράς, Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ) και ακολούθως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου (ΣΠΕ), ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων (ΕΛΤΕ).
Το 2008 – 2009 ήταν τακτικό μέλος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Από τον Αύγουστο του 2008 έως και τον Αύγουστο του 2010 διετέλεσε Διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) και Αντιπρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών.
Από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν Υποδιοικητής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Πρόεδρος στην ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών .
Είναι τακτικό μέλος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορονοϊός: «Σαρώνει» η μετάλλαξη Όμικρον – 36.246 νέα κρούσματα, 78 νεκροί, 615 διασωληνωμένοι
Φιέστα Πακιστανών στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά: Η «συγγνώμη» της κοινότητας άργησε 3 μέρες
Μετάλλαξη Όμικρον: Σχεδόν 4 φορές πιο μεταδοτική σε εμβολιασμένους – Πιο προστατευμένοι όσοι έχουν κάνει τρίτη δόση
«Εκείνη την εποχή ήθελα μία σεξουαλική διέγερση» – Τι ισχυρίστηκε ο Παναγιωτόπουλος για την ανάρτηση των ροζ βίντεο
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες