Ανοιχτό το ενδεχόμενο πειθαρχικής δίωξης σε βάρος Κούγια – Βλάχου για την υπόθεση Λιγνάδη

Το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Ιωάννης Βλάχος, καθώς μετά από εξηγήσεις που κλήθηκαν και έδωσαν στον αρμόδιο εισηγητή της υπόθεσης, εκείνος φέρεται να έχει λάβει απόφαση να ζητήσει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους.
Ωστόσο, την τελική απόφαση για το αν θα ασκηθεί δίωξη ή όχι στους δυο δικηγόρους, θα την λάβει το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.
Ο πειθαρχικός έλεγχος των δυο ποινικολόγων αφορά στον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη Δ. Λιγνάδη. Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σκηνοθέτη και ο κ. Βλάχος έχει εντολέα του μηνυτή του Δ. Λιγνάδη.
Η κλήση των ποινικολόγων για παροχή εξηγήσεων στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ είχε γίνει μετά απο τρεις αναφορές σε βάρος τους από δικηγόρους οι οποίοι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση Λιγνάδη.
Σε ό,τι αφορά στον κ. Κούγια οι εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει αφορούν σε δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την υπόθεση του σκηνοθέτη. Τέλος, ο κ. Βλάχος κλήθηκε για δημοσιοποίηση του περιεχομένου δικογραφίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες