Απίστευτη υπόθεση απάτης στη Λάρισα: Τού… έταξε μεγάλη επένδυση και τού «έφαγε» 753000 ευρώ!

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 753.000 ευρώ, την περίοδο 2011- 2012, κατάφερε να αποσπάσει από 73χρονο Λαρισαίο ελεύθερο επαγγελματία, ένας 63χρονος «με περίεργη οικονομική ζωή», όπως περιγράφηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα.

«Σκοπός» ο εξαπατηθείς επαγγελματίας να μετάσχει σε μια μεγάλη επένδυση η οποία θα αφορούσε στη δημιουργία ενός επισκέψιμου οικολογικού πάρκου σε ιδιωτική δασική έκταση.

Ο απατεώνας, σύμφωνα με το kosmoslarissa, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αποδείχτηκε ότι υπήρξε ταλαντούχος και γνωστός στη Λάρισα καθώς, όπως κατέθεσε μάρτυρας και παθούσα, το 2020 της παρουσιάστηκε ως χρηματοοικονομικό στέλεχος και της απέσπασε 35.000 ευρώ για να διορίσει την κόρη της στην… Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ίδια κατέθεσε ότι αργότερα πληροφορήθηκε πως εκείνος για ένα διάστημα συστήνοντας και ως…εισαγγελέας Λάρισας.

Παρόλα αυτά, ο 73χρονος δεν αντιλήφθηκε κάτι και έδινε κανονικά τα χρήματα για να συμμετάσχει στην υποτιθέμενη επένδυση του οικολογικού πάρκου.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης, μια 46χρονη, σε τρία χρόνια φυλάκιση, η οποία εμφανίζονταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και έπαιρνε δωράκια από το θύμα για να βοηθήσει… να επιδοτηθεί η επένδυση.

8 χρόνια κάθειρξη στον απατεώνα

Μαζί της καταδικάστηκε, με την ίδια ποινή, και η πρώην σύζυγος του 73χρονου η οποία δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του πρώην άντρα της.

Ο απατεώνας «έφαγε» τελικά 8 χρόνια κάθειρξη, χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, και αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες