«Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ άρπαξαν από ηλικιωμένη στην Αγία Παρασκευή 200 χρυσές λίρες και χρυσαφικά μεγάλης αξίας

Έναν μικρό θησαυρό έκλεψαν μέλη συμμορίας που υποδύονται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και εξαπατούν ηλικιωμένους στην Αττική.

Στην Αγία Παρασκευή για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ήμερες ξεγέλασαν στην ίδια πολυκατοικία, μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Οι δράστες είπαν ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις δράστες της χτύπησαν το κουδούνι και της είπαν ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ, και πήγαν στη πολυκατοικία για να διορθώσουν τη βλάβη. Μάλιστα, της είπαν ότι λόγω της ηλικίας της, θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσουν από το διαμέρισμά της την έρευνα για να εντοπίσουν την διαρροή ρεύματος.

Η 78χρονη γυναίκα τους πίστεψε άνοιξε την κεντρική είσοδο και οι δράστες ανέβηκαν στον 3ο όροφο. Ο αρχηγός της σπείρας χτύπησε το κουδούνι, άνοιξε η γιαγιά την πόρτα, εισήλθαν στο διαμέρισμα και άρχισαν με ένα μηχάνημα(ανιχνευτή χρυσού) που είχαν στα χέρια να ψάχνουν  για την δήθεν διαρροή.

Το λάθος της ηλικιωμένης με τις χρυσές λίρες

Κάποια στιγμή το μηχάνημα έβγαλε ηχητικό σήμα και ο αρχηγός ρώτησε τη γιαγιά, αν έχει κάτι κρυμμένο σε μια ρωγμή ψηλά στον τοίχο. Η ηλικιωμένη έκανε το λάθος και του απάντησε ότι κρύβει χρυσές λίρες.

Ο πανούργος κακοποιός της ζήτησε μια σκάλα με το πρόσχημα ότι κοντά στη ρωγμή εντόπισε την βλάβη. Ανέβηκε στον τοίχο, άρπαξε τις λίρες χωρίς να τον αντιληφθεί η παθούσα, ενώ την ίδια ώρα οι δύο συνεργοί του έψαχναν τα υπνοδωμάτια.

Μετά από είκοσι λεπτά παραμονής στο διαμέρισμα έφυγαν με πλούσια λεία, λέγοντας στην 79χρονη ότι διόρθωσαν την βλάβη και να μην φοβάται γιατί πήγαν για καλό στο σπίτι της. Όταν οι δράστες έφυγαν από την πολυκατοικία, η ηλικιωμένη μπήκε στη κρεβατοκάμαρα της όπου διαπίστωσε ότι έλειπαν τα χρυσαφικά της αξίας 120.000 ευρώ.

Το προφίλ των «μαϊμού» τεχνικών της ΔΕΗ

Στη συνέχεια, πήγε και στο σαλόνι όπου είδε ότι της είχαν αρπάξει και τις λίρες από την ρωγμή κοντά στο ταβάνι. Ενημέρωσε την αστυνομία, και στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, περιέγραψε τα χαρακτηριστικά των «κυνηγών χρυσού». Αυτός που κρατούσε τον ανιχνευτή ήταν μελαχρινός, ύψος 1,85,με μουστάκι και 50 περίπου ετών.

Ο δεύτερος συνεργός ήταν κοντός περίπου 1,65,αδύνατος, 35 ετών, ενώ για  τον τρίτο της παρέας δεν θυμόταν τα χαρακτηριστικά του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να είναι οι ίδιοι δράστες που τον περασμένο μήνα είχαν κλέψει με τον ίδιο τρόπο χρυσαφικά αξίας 200.000 ευρώ στο 2ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες