Αποκλειστικό L&O: Από μια επιταγή έφτασαν στον ψευτογιατρό «φάντασμα» οι αστυνομικοί

Μια επιταγή στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που φοιτούν τα δυο του παιδιά, αποτέλεσε την άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του ψευτογιατρού σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.
Τα στελέχη της ασφάλειας που είχαν αναλάβει την υπόθεση, επί μήνες αναζητούσαν έναν άνθρωπο «φάντασμα» καθώς σε κάθε περίπτωση που εμπλέκονταν έδινε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και e-mail. Κατάφεραν να τον εντοπίσουν από την ροή του χρήματος της συγκεκριμένης επιταγής. Μόνο τότε οι αστυνομικοί κατάφεραν να συνδέσουν τα στοιχεία από το ιδιωτικό σχολείο και να φτάσουν στο σπίτι του στο Κορωπί.
Όταν χτύπησαν το όνομα του στο σύστημα εμφανίστηκαν σε βάρος του υποθέσεις με καταδικαστικές αποφάσεις και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Άμεσα το πολυτελές σπίτι του, τέθηκε υπο φυσική παρακολούθηση καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου, υπό τον φόβο να επιχειρήσει να εξαφανιστεί είτε με ελικόπτερο, είτε με σκάφος από θαλάσσης. Κατέγραφαν δε τις κινήσεις του ιδίου και της οικογένεια του, με drone!
O απατεώνας παρουσιαζόταν στα θύματά του ως άτομο που «κούραρε» πολιτικούς, επιφανείς επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη του κλήρου. Μάλιστα κατά την διάρκεια συναντήσεών του με υποψήφια θύματά του, τον καλούσαν στο κινητό δήθεν για να δώσει τις…συμβουλές του σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.
Tα θύματα του φέρεται να τα «ψάρευε» από ιδιωτικές κλινικές η σύζυγός του, που εμφανιζόταν ως…κόρη γνωστού εφοπλιστή. Τα εντόπιζε, συνομιλούσε με οικεία τους πρόσωπα, άλλαζαν τηλέφωνα και από εκεί και πέρα, αναλάμβανε ο ψευτογιατρός. Τα ραντεβού με τα θύματα, γίνονταν σε κεντρική κλινική της Αττικής, στην οποία συνεργαζόταν γνωστός αγγειοχειρουργός.
Οι συναντήσεις γίνονταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άλλες φορές πάλι σε καφέ ιδιωτικών κλινικών και σε καφέ ξενοδοχείου στην Κάντζα. Ο 47χρονος απατεώνας, ζητούσε ακόμη και όταν οι ασθενείς βρίσκονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας, να λαμβάνουν τα σκευάσματα του, που είχαν μορφή χαπιών και ελαίων.
Το θράσος του ήταν τέτοιο που σε περίπτωση λάθος συνταγογράφησης εξέτασης ενός ασθενούς, πραγματοποιούσε άλλη εξέταση, η οποία έβγαινε καθαρή και πάνω σε αυτή βάσιζε την επιτυχία της μεθόδου που πρότεινε στους ανυποψίαστους ασθενείς. Αυτό ήταν και το έναυσμα να πεισθούν και άλλοι ασθενείς και να τεθούν υπό την παρακολούθησή του. Μόνο από μια περίπτωση, είχε καταφέρει να αποσπάσει 20.000 ευρώ που μάλιστα τα πήρε στο χέρι, με τα ποσά να δίνονται εν μέσω capital control. Ο απατεώνας απέφευγε να έχει επαφές με τους γείτονες και συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης.
Διαβάστε και:
Σε αυτή τη βίλα έμενε ο ψευτογιατρός – Έκανε «καριέρα» και ως… πράκτορας της CIA (εικόνες)
Απατεώνας ψευτογιατρός ευθύνεται για τρεις θανάτους – Πώς αποσπούσε τεράστια χρηματικά ποσά από ασθενείς

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες