Αποκλειστικό L&O: Βρέθηκε προσωρινή λύση για το αστυνομικό τμήμα Αγίου Δημητρίου

Απαγορεύεται οιαδήποτε αναπαραγωγή των αποκλειστικών ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Lawandorder.gr χωρίς την απαιτούμενη αναφορά στην πηγή αυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, το νομικό τμήμα της ιστοσελίδας επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των απαιτούμενων νομικών ενεργειών.
Χρειάστηκε η απειλή «λουκέτου» στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου λόγω υποστελέχωσης, αλλά και το δημοσίευμα του L&O, προκειμένου να δοθεί λύση έστω και προσωρινού χαρακτήρα στο πρόβλημα.
Σύμφωνα με νεότερη εντολή, θα σταλθούν άμεσα αστυνομικοί στο τμήμα, προκειμένου να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του. Είναι ενδεικτικό πως στο τμήμα δεν υπήρχε ικανός αριθμός αστυνομικών, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αστυνομικών, καθώς δεν υπήρχε ένστολος για πραγματοποιήσει σκοπιά κρατητηρίων, αλλά ούτε και σκοπός καταστήματος, παρά μόνο το βράδυ!
Το ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός πως λόγω έλλειψης προσωπικού δεν ήταν δυνατή η λειτουργία του γραφείου αστυνόμευσης- τροχονομικών παραβάσεων για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται σε στα αστυνομικά τμήματα Ακροπόλεως, Ομόνοιας, Εξαρχείων, Αμπελοκήπων και Συντάγματος. Σε κάποια τμήματα μάλιστα, οι λιγοστοί αστυνομικοί καλούνται να αναλάβουν την φύλαξη ακόμη και 35 ατόμων στα κρατητήρια και την διεκπεραίωση 100 και πλέον δικογραφιών και καταγγελιών. Πρόσφατα μάλιστα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, για να απαντήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πως «θα προσπαθήσει να στείλει δόκιμους» να ενισχύσουν το τμήμα. Την ίδια ακριβώς στιγμή που τα συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν, συνεχίζουν να δίνονται εντολές προκειμένου αστυνομικοί που υπάγονται σε αυτά, για να πραγματοποιούν στατικές φυλάξεις «στόχων».
Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει και της υποστελέχωσης σε αστυνομικά τμήματα αποτελεί το γεγονός πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, έχει συνολική πραγματική δύναμη για όλες τις υπηρεσίες της, μόλις 700 άτομα, όσα δηλαδή ήταν η δύναμη μόνο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, όταν ήταν σε πλήρη επάνδρωση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες