Αποκλειστικό L&O: Με «λουκέτο» απειλείται το αστυνομικό τμήμα Αγίου Δημητρίου λόγω υποστελέχωσης

Απαγορεύεται οιαδήποτε αναπαραγωγή των αποκλειστικών ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Lawandorder.gr χωρίς την απαιτούμενη αναφορά στην πηγή αυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, το νομικό τμήμα της ιστοσελίδας επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των απαιτούμενων νομικών ενεργειών.
Με αναγκαστικό λουκέτο λόγω υποστελέχωσης απειλείται το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του L&Ο, ενημέρωσε την διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών, πως τα μεσημέρια θα κλείνει τα κρατητήρια και θα μειωθεί δραματικά η αστυνόμευση στους δρόμους.
Μάλιστα το σήμα προκάλεσε…πανικό στη ΓΑΔΑ που ζητούσε να κάνουν υπομονή και θα βρεθεί λύση, για να λάβουν το μήνυμα πως «σε λίγες ημέρες θα μπει οριστικό λουκέτο».
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα όρια τους καθώς μήνες τώρα λειτουργούν με…σύστημα μπαλαντέρ, που πρακτικά σημαίνει, σημαίνει ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας, εκτελεί και χρέη υπεύθυνου κρατητηρίων.
Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται σε στα αστυνομικά τμήματα Ακροπόλεως, Ομόνοιας, Εξαρχείων, Αμπελοκήπων και Συντάγματος.
Σε κάποια τμήματα μάλιστα, οι λιγοστοί αστυνομικοί καλούνται να αναλάβουν την φύλαξη ακόμη και 35 ατόμων στα κρατητήρια και την διεκπαιρέωση 100 και πλέον δικογραφιών και καταγγελιών.
Πρόσφατα μάλιστα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, για να απαντήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πως «θα προσπαθήσει να στείλει δόκιμους» να ενισχύσουν το τμήμα.
Την ίδια ακριβώς στιγμή που τα συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν, συνεχίζουν να δίνονται εντολές προκειμένου αστυνομικοί που υπάγονται σε αυτά, για να πραγματοποιούν στατικές φυλάξεις «στόχων».
Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει και της υποστελέχωσης σε αστυνομικά τμήματα αποτελεί το γεγονός πως η διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών, έχει συνολική πραγματική παρατακτή δύναμη για όλες τις υπηρεσίες της, μόλις 700 άτομα, όσα δηλαδή ήταν η δύναμη μόνο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, όταν ήταν σε πλήρη επάνδρωση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες