Αποκλειστικό: Στην αναβάθμιση του Tetra προχωράει η ΕΛ.ΑΣ – Οι νέοι ασύρματοι και οι σταθμοί βάσης

Στην άμεση αναβάθμιση του tetra με αγορά συμβατών με το σύστημα ασύρματων και εγκατάσταση νέων σταθμών βάσης σε Βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο, προχωράει το υπουργείο προστασίας του Πολίτη.
Στόχος η εξάλειψη όλων των προβλημάτων επικοινωνίας μεταξύ των αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο και του κέντρου επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του L&O εχουν εγκατασταθεί νέοι σταθμοί βάσης σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και των Ιωαννίνων,ενώ αναμένεται και η αναβάθμιση του συστήματος στην Αττική.
Παράλληλα εντός του Νοεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ θα προμηθευτεί 3.000 νέους ασύρματους,ενώ έως τον Δεκέμβριο θα παραδοθούν ακόμη 5.000.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των συσσωρευμένων οφειλών από προηγούμενα χρόνια προς την εταιρία, καλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Στόχος του υπουργείου είναι η επίτευξη απόλυτης συμβατότητας στο σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ πρόκειμενου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της χρήσης ψηφιακών και επίγειων ασύρματων ανάλογα με την περιοχή, κάτι που είχε στοιχήσει σε ανθρώπινες ζωές σε πολλές περιπτώσεις όπως στη φωτιά στο ΜΑΤΙ, όπου οι αστυνομικοί καλούσαν από τα κινητά τους για να ζητήσουν βοήθεια καθώς οι ασύρματοι τους είχαν “νεκρώσει”.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες