Απολογία ψευτογιατρού: «Η θεραπεία των παιδιών είχε φτάσει σε αδιέξοδο, τους έδωσα μείγμα από 40 – 45 βότανα!»

Αμετανόητος για τις πράξεις του, οι οποίες κατά το κατηγορητήριο είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων, δυο νέων παιδιών και ενός 76χρονου, εμφανίστηκε στον ανακριτή ο 47χρονος κατηγορούμενος ως ψευτογιατρός. Αφού δήλωσε άνθρωπος βαθιά θρησκευόμενος, ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του, αποδεχόμενος ότι τους παρίστανε τον γιατρό και ότι τους παραπλάνησε.
Η απολογία, ωστόσο, του 47χρονου είναι γεμάτη αντιφάσεις, αφού σε άλλο σημείο αυτής αναφέρει: «Ουδέποτε παρέστησα ψευδώς στον οποιονδήποτε ότι αυτό που προμήθευα συνιστά φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια. Άλλωστε άπαντες οι άλλοι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι προτάσεις μου στηρίζονται σε φυσικές μεθόδους με βότανα βιταμίνες και αποστάγματα».
«Όλα ήταν εις γνώση των γονιών»
Ακόμη, στην πολυσέλιδη απολογία του κατηγορούμενου αλγεινή εντύπωση προκαλούν και τα όσα αναφέρει για τα τρία θύματά του, δηλαδή τα δυο παιδιά και τον 76χρονο άνδρα, στους οποίους ο 47χρονος φέρεται να είχε ζητήσει να διακόψουν τις θεραπείες τους: «Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής. Δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά μεταφορικώς του «θαύματος». Επιπλέον, η πλήρης ίαση ενός ανθρώπων 76 ετών που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικά θαύματος», λέει ο Κοντοστάθης στον ανακριτή, ισχυριζόμενος πως όλα ήταν εις γνώση τόσο των γονέων των άτυχων παιδιών όσο και των μελών της οικογένειας του 76χρονου άνδρα.
«Πρόσφερα υπηρεσίες Placebo»
Επιπλέον, ο 47χρονος υποστηρίζει μάλιστα πως σκοπός του ήταν να επιμηκύνει το χρόνο ζωής των ασθενών και αν μη τι άλλο ο ίδιος είχε καταφέρει να τους προσφέρει υπηρεσίες placebo! Υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων… Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι πρέπει να διακόψει την θεραπεία που είχε επιλέξει να πραγματοποιεί. Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ζήτησα το οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα, ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζήτησα απλώς την προσευχή τους… Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo»! Μάλιστα, αναφέρει στον ανακριτή πως έχει παράσχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς ενώ επιμένει πως «μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο καταδεικνύει ότι αυτά που πρότεινα αποτελούν τις κατεξοχήν μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής για τον καρκίνο».
«Βοτανολόγος »
Ο Κοντοστάθης δήλωσε στον ανακριτή βοτανολόγος. «Με τη βοτανοθεραπεία ασχολούμαι ουσιαστικά από μικρό παιδί όταν και ο παππούς μου μετέδωσε την αγάπη του για το συγκεκριμένο αντικείμενο» είπε και προσέθεσε: «Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου ως και σήμερα αυτή η ενασχόληση είναι το πάθος μου και έχω παρακολουθήσει πλήθος σχετικών σεμιναρίων ενώ έχω διαβάσει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες σχετικά βιβλία και άρθρα. Βεβαίως αυτό δεν με κάνει παρά έναν εμπειρικό βοτανολόγο βοτανοθεραπευτή. Εντούτοις, η έλλειψη κάποιου τίτλου δεν συνεπάγεται έλλειψη γνώσης του αντικειμένου».
Στη συνέχεια, ο 47χρονος αναφέρθηκε σε μια επίσκεψή του στη Μονή Βατοπεδίου, η οποία όπως είπε άλλαξε τα πράγματα για εκείνον. Όπως ανέφερε ενώ βρίσκονταν στην Μονή Βατοπεδίου, «έτυχε να αναφερθεί πως αρκετοί μοναχοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα προστάτη και πως οι συμβατικές θεραπείες που ακολουθούσαν δεν τους είχαν βοηθήσει». Τότε, όπως ισχυρίζεται τους πρότεινε μία «εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα». Στην συνέχεια και αφού είχε προτείνει διάφορες βοτανοθεραπείες άρχισε, κατά τους ισχυρισμούς του, να γίνεται γνωστός αφού από «στόμα σε στόμα» διαδίδονταν η φήμη του.
«Δεν ψάρευα υποψηφίους ασθενείς αλλά προσέφερα τις υπηρεσίες μου κατόπιν συστάσεων από στόμα σε στόμα. Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξαν προκειμένου να άρω την πλάνη» λέει ο κατηγορούμενος στον ανακριτή και προσθέτει: «Στη συνέχεια με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας, χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει».
Μιλώντας για τα θύματά του ο φερόμενος ως ψευτογιατρός, αναφέρει πως την οικογένεια του ενός νέου τη συνάντησε στο τέλος του 2015 στην καφετέρια ενός νοσοκομείου. «…Σε όλους τους ασθενείς κατέστησα σαφές εξαρχής ότι δεν έχω τη δυνατότητα να χορηγήσω οποιαδήποτε φαρμακευτική συμβατική αγωγή και ότι μπορώ να τους χορηγήσουν μόνο βότανα», αναφέρει και συνεχίζει: «Τα αιθέρια έλαια είναι ακριβά. Η αξία τους είναι 2 έως 3 ευρώ και οι υπόλοιπες 20.000 ευρώ αποτελεί το κόστος των αποσταγμάτων και των βαμμάτων. Εγώ δεν έλαβα κάποια αμοιβή, δεν βιοπορίζομαι από αυτό. Τις γνώσεις αυτές τις είχα αποκτήσει από μικρή ηλικία. Συναντούσα τους ασθενείς σε χώρους νοσοκομειακούς κατά επιλογή των συγγενών των ασθενών, επειδή βρίσκονταν ήδη στα νοσοκομεία».
Τέλος, για τη θεραπεία που φέρεται να χορήγησε σε μητέρα γιατρού, ο κατηγορούμενος είπε στον ανακριτή: «Επειδή είχε εξαντλήσει οποιαδήποτε μορφή συμβατικής θεραπείας ήθελε να ακολουθήσει μία αγωγή για τη μητέρα του βασισμένη σε βότανα και έτσι απευθύνθηκε σε μένα. 22.000 ευρώ αντιπροσώπευαν το αντίτιμο που εισέπραξα για την αγορά των βοτάνων. Επρόκειτο για βότανα που δεν υπήρχαν στο Πήλιο και που τα προμηθεύτηκα εγώ ο ίδιος και τους τα έδωσα εγώ αξίας τριών χιλιάδων ευρώ. Τα υπόλοιπα βάμματα – αποστάγματα ήταν αξίας 14 χιλιάδων ευρώ…Δεν έπαιρναν την θεραπεία μία και έξω. Όταν κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων όχι μόνο δεν κράτησα την επιταγή η οποία ανταποκρινόταν στο ύψος των βοτάνων που είχα προσφέρει αλλά εστάλησαν ανώνυμα ταχυδρομικά στο Άγιο Όρος από εμένα. Όχι μόνο δεν κέρδισα σε αυτή την περίπτωση αλλά και ζημιώθηκα. Και αυτό με μεγάλη μου ευχαρίστηση και κατανοώντας την ανάγκη των ανθρώπων…Τους έδινα τα βότανα για να αποφύγουν τους πόνους και τα άσχημα συμπτώματα της χημειοθεραπείας. …Ο,τι έκανα το έκανα από καλή πρόθεση για να τους βοηθήσω όλους και δεν είχα κακή πρόθεση να δημιουργήσω εσκεμμένα οποιοδήποτε κακό. Ουδέποτε ζήτησα και έλαβα από οποιονδήποτε ασθενή χρήματα για εξετάσεις, δεν είχα ούτε το διαγνωστικό κέντρο ούτε τα μηχανήματα να κάνω εξετάσεις. Απλά ορισμένες φορές του συνόδευα στο διαγνωστικό κέντρο και νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση…».
Διαβάστε και:
Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για άλλον ένα θάνατο και μία σχεδόν ολική αναπηρία!

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες