Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Βρέθηκε σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της ΑΔΙΣΠΟ

Σε εκδήλωση για την επέτειο 20 χρόνων λειτουργίας της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιου Ιωαννίδη ως εκπρόσωπου του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ‘Ανθιμου ενώ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε ο διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κεφαλάς.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης Δ.Ε Πανοράματος – Πυλαίας και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιωάννης Καρτάλης ως εκπρόσωπος του δήμαρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Alison Duncan, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου ‘Αγγελου Χουδελούδη, ο διοικητής της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ) αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος ως εκπρόσωπος του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο πλοίαρχος ΛΣ Γρηγόριος Τσαγκαράκης ως εκπρόσωπος του αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη και ο αρχιπύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.

Ακόμη, το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης, ο διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο επιτελάρχης ΓΕΑ υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης και ο διοικητής της Μεραρχίας Υποστήριξης υποστράτηγος Αντώνιος Θεοδοσιάδης καθώς και ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε δοξολογία, χαιρετισμό από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ημερήσια Διαταγή από τον διοικητή της ΑΔΙΣΠΟ αλλά και ανάγνωση του ιστορικού της Σχολής.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην υψηλού επιπέδου ολιστική εκπαίδευση που παρέχεται από την Σχολή, συνδυάζοντας την κατάρτιση επί των στρατιωτικών θεμάτων με την ακαδημαϊκή γνώση και την εξοικείωση με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της άμυνας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην διοργάνωση διατμηματικών μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και στην φοίτηση στελεχών από φίλες και σύμμαχες χώρες, γεγονός που καταδεικνύει την διαρκή ανοδική πορεία της Σχολής και την καθιέρωσή της ως κέντρου παροχής υψηλού επιπέδου εθνικής και διεθνούς διακλαδικής εκπαίδευσης, με ικανότητα προσαρμογής και πλήρους ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της εποχής.

Επισήμανε την συνεργασία που έχει εδραιωθεί μεταξύ της ΑΔΙΣΠΟ και του ΑΠΘ, με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις «Στρατηγικές Σπουδές» τον Ιούλιο του 2022 καθώς και με την πρόσφατη προγραμματική συμφωνία συνεργασίας με την ονομασία «Αριστοτέλης», με τις οποίες ενισχύονται σημαντικά οι δυνατότητες και ευκαιρίες των αξιωματικών ως προς την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μεταπτυχιακού επιπέδου, εμπλουτίζοντας έτι περαιτέρω τις γνώσεις και τις ικανότητες τους, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται η διαλειτουργικότητα της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τους παρότρυνε να αναδείξουν τις διοικητικές και επιτελικές δεξιότητες που έχουν αποκτήσει κατά την πολυετή υπηρεσία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, προάγοντας την αριστεία και λειτουργώντας παράλληλα ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο σύγχρονο διακλαδικό πεδίο μάχης.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες