Αθωώθηκε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που κατηγορήθηκε για δωροληψία

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση για πράξη αντικείμενη στα καθήκοντα του υπαλλήλου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και αθώος για δωροδοκία ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3ετή αναστολή ενώ αθώα κρίθηκε για την ίδια πράξη η σύζυγός του και ένας λογιστής κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην ανωτέρω πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο αξιωματικός, σύμφωνα με τη Δημοκρατική, είχε κατηγορηθεί για το ό,τι εντός του χρονικού διαστήματος από τις αρχές έως τα μέσα περίπου του μηνός Μαΐου του έτους 2014, έλαβε από τον δεύτερο κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ προκειμένου, αφενός μεν να απόσχει από κάθε είδους ελέγχους και κυρίως για υγειονομικές παραβάσεις και διενέργεια τυχερών παιγνίων στο κατάστημα ιδιοκτησίας της αλλοδαπής συζύγου του αφετέρου, δε, να τον ενημερώνει για επιχειρήσεις ελέγχων.

Κατηγορήθηκε ακόμη για το ότι ο ίδιος ημεδαπός τού πρόσφερε από τις αρχές έως τα μέσα περίπου του μηνός Ιουλίου του έτους 2014, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, και κατά το χρονικό διάστημα των μηνών Αυγούστου έως και Οκτωβρίου του έτους 2014 το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ εβδομαδιαίως.

Οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν και από την ακροαματική διαδικασία.

Ο δεύτερος και η τρίτη φέρονται να νομιμοποίησαν έσοδα προερχόμενα από εγκληματική δραστηριότητα. Τους αποδίδεται ότι αποκόμισαν παράνομα ωφελήματα συνολικού ύψους 39.918,54 ευρώ από τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω παιγνιομηχανημάτων και διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι από την πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του αξιωματικού της ΕΛΑΣ, δεν προέκυψε ούτε μία με τον συγκεκριμένο ιδιώτη.

Ο αξιωματικός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έλαβε οποιοδήποτε «δώρο» από τον μάρτυρα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία σε χρόνο μετά τον «χρηματισμό», που καταγγέλθηκε σε βάρος του.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες