15.7 C
Athens
13.2 C
Thessaloniki
Κυριακή 21 Απριλίου 2024
More

  Αυτός είναι ο «Echo» που εντόπισε τη σορό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι – Ο μοναδικός σκύλος που ανιχνεύει DNA (εικόνες)


  Ο «Echo», ο μοναδικός σκύλος ανιχνευτής DNA στην Ελλάδα της Ομάδας Anubis K9P ήταν αυτός που εντόπισε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, μέσα σε βαλτώδη περιοχή.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, «ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ».


  Η σχετική ανάρτηση αναφέρει:

  «Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.

  Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ.

  Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του.


  Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς.

  Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Μπάμπη».

  Μεσολόγγι: «Ο Echo δικαίωσε τη μνήμη του Μπάμπη και των σκύλων που είχε τουφεκίσει ο κρεοπώλης»

  Παράλληλα, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία σημειώνει ότι «ο Echo όχι μόνο δικαίωσε τη μνήμη του αδικοχαμένου Μπάμπη, εντοπίζοντας τη σωρό του αλλά και τόσων αδικοχαμένων σκύλων που είχε τουφεκίσει ανενδοίαστα στο παρελθόν αυτό το τέρας – κρεοπώλης».

  «Λέμε πάντα πως όποιος μπορεί να σκοτώσει ζώο, θα μπορεί να σκοτώσει και άνθρωπο και ιδού!», σημειώνεται επίσης, με την ανάρτηση να συνεχίζει:

  «Ζητάμε με την ευκαιρία, σεβασμό στο είδος του σκύλου ακόμα κι αν δεν είναι εκπαιδευμένος ανιχνευτής. Φέρει ένστικτα συναγωνιστή του ανθρώπου, αφοσιωμένου συντρόφου του, αδελφοποιημένου είδους με το δικό μας όταν νιώσει αγάπη».

  Αναλυτικά η ανάρτηση:

  «Ο “ήχος” του σκύλου Echo.

  Ο Echo όχι μόνο δικαίωσε τη μνήμη του αδικοχαμένου Μπάμπη, εντοπίζοντας τη σωρό του αλλά και τόσων αδικοχαμένων σκύλων που είχε τουφεκίσει ανενδοίαστα στο παρελθόν αυτο το τέρας – κρεοπωλης.

  Λέμε πάντα πως όποιος μπορεί να σκοτώσει ζώο, θα μπορεί να σκοτώσει και άνθρωπο και ιδού.!

  Ζητάμε με την ευκαιρία, σεβασμό στο είδος του σκύλου ακόμα κι αν δεν είναι εκπαιδευμένος ανιχνευτής.

  Φέρει ένστικτα συναγωνιστή του ανθρώπου, αφοσιωμένου συντρόφου του, αδελφοποιημένου είδους με το δικό μας όταν νιώσει αγάπη.

  Ο σκύλος είναι εντυπωσιακός μαθητής αλλά και δάσκαλος. Για όσα νιώθει και προσπαθεί χωρίς λόγια αλλά με τις πράξεις του, να νιώσουμε, κατανοήσουμε, αφομιώσουμε και για το δικό μας καλό.

  Βάλτε έναν σκύλο-σύντροφο στη ζωή σας, ν’ αγαπήσετε το άδολο, να μαγευτείτε από την άνευ συμφέροντος αφοσίωση, να γνωρίσετε καλύτερα και τα πιο όμορφα δικά σας κρυμμένα συναισθήματα και την αξία της συνύπαρξής σας, με το είδος που έχει τον δικό του άνθρωπο πάνω κι απ’ την ίδια του τη ζωή.

  Ο Εcho μάς έδωσε ένα μάθημα ακόμα. Ακριβώς την ώρα της απολογίας του δολοφόνου-κρεοπώλη στον ανακριτή, εντοπίζει τη σωρό του θύματος μετά από 18 ημερών άκαρπες έρευνες.

  Ο Echo έφερε την αλήθεια στα πόδια της δικαιοσύνης, τον θύτη/τες στα κάγκελα της φυλακής και τον αδικοχαμένο Μπάμπη, πίσω στην τραγική του οικογένεια που θα επιμεληθεί την τελετή αποχαιρετισμου του.

  Ο Εcho δεν άφησε τον Μπάμπη άφαντο κι ατίμητο νεκρό στο βάλτο.

  Γι αυτό θα πρέπει με κάθε τρόπο να τιμήσουμε την ηχώ (Echo) της αλήθειας που αυτός ο αξιοθαύμαστος σκύλος έφερε στο φως και να τον βραβεύσει η Πολιτεία κι εμείς, μαζί με τον μοναδικό στο είδος αυτό, εξαιρετικό επίσης εκπαιδευτή του, που ηγείται της ομάδας Anubis Coldcase K9 team.

  Για την Ελληνική Φιλοζωική,

  Λιάνα Αλεξανδρή».

  Τι αναφέρει η ομάδα του Echo

  Από την πλευρά της, η ομάδα αναφέρει σχετικά με την υπόθεση στο Μεσολόγγι:

  «Μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ορκωτός πραγματογνώμονας ο ο επικεφαλής της ομάδας μας, Αλεξανδρής Ευάγγελος, για την διερεύνηση της υπόθεσης του Χ.Κ., ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 05.01.2024.

  Σήμερα, 22.01.2024, περί ώρα 16:19, εντοπίστηκε σωρός αγνώστου ταυτότητας από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων, Echo.

  Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε, και στο σημείο που επιχειρούσε η ομάδα μας κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση.

  Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια».

   


  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ