Αυξημένα κατά 15% τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας – 5.000 υποθέσεις μέσα σε έξι μήνες

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην ενδοοικογενειακή βία στη χώρα μας, καθώς κατά 15% έχουν αυξηθεί τα περιστατικά, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, στα οποία αναφέρθηκε η υφυπουργός για θέματα ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι υπήρξαν γυναίκες που κακοποιήθηκαν πρώτη φορά.

«Πάνω από 5.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν καταγραφεί μέσα στο 2022 και γι’ αυτό δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας η εθνική γραμμή ψυχολογική στήριξης, η οποία είναι 10306, και έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια πάνω από 11.000 κλήσεις» είπε στο Mega. Για τα έκτακτα περιστατικά βίας η γραμμή είναι το 15900.

Ενδοοικογενειακή βία: Συνολικά υπάρχουν 19 ξενώνες φιλοξενίας στη χώρα μας

Επιπλέον μία γυναίκα μπορεί να αποταθεί σε κάποιo από τα αστυνομικά τμήματα που έχουν συσταθεί ειδικές ομάδες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας.

Συνολικά υπάρχουν 19 ξενώνες φιλοξενίας στους οποίους μπορεί να μείνει ένα θύμα όταν πάρει την απόφαση να φύγει από το σπίτι και να ζητήσει βοήθεια. Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί περίπου 100 γυναίκες σε αυτούς τους ξενώνες και πάνω από 3.000 έχουν πάρει υποστήριξη από τους συμβουλευτικούς σταθμούς.

Αυξήθηκε η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα
Όπως ανέφερε η υφυπουργός, ένα μεγάλο ζήτημα είναι η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας αυτή την στιγμή έχει ανέβει σε ποσοστά χρήσης αλκοόλ από τον γενικό πληθυσμό, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ήμασταν στην 20η θέση και βρισκόμαστε στην 8η θέση σήμερα.

Σύμφωνα με την κ. Ράπτη αναμένονται επίσης να προσληφθούν ψυχολόγοι στις σχολικές δομές.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες