Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Η εικόνα ήταν σοκαριστική, είδαμε ένα κακοποιημένο πλάσμα»

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του νέου μάρτυρα, στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια, για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.
Όπως έγραψε νωρίτερα το ThessToday.gr, ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης, ήταν μαζί του όταν μετέβησαν το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο, έπειτα από τηλεφώνημα της ίδιας.
Ο μάρτυρας, κατέθεσε περιστατικά που βίωσε καθώς παρέλαβαν την κοπέλα, μετά την νύχτα της φρίκης στην σουίτα, ενώ περιέγραψε και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε μεταξύ άλλων πως «συναντήσαμε την Γεωργία περίπου στις 11 το πρωί, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, μαζί με τον εργοδότη της. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από την ίδια περίπου 20 λεπτά νωρίτερα. Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστική. Είδαμε ένα κακοποιημένο πλάσμα. Αμέσως μετά πήγαμε και συναντήσαμε τον μετρ του καταστήματος εστίασης».
Νέος γύρος καταθέσεων σήμερα – Ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Ο νέος γύρος καταθέσεων ξεκίνησε σήμερα (24/1), για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, σε σουίτα πολυτελών ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα για την ύπαρξη διεθνών κυκλωμάτων μαστροπείας, τα μέλη του οποίου προσπαθούν να παγιδέψουν κοπέλες με τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, οδηγώντας τις να εκδίδονται σε πάρτι.
Ειδικότερα, ο φίλος να καταθέσει ο εργοδότης της 24χρονης που συνόδευε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί με τη Γεωργία.
Φως στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας να δώσουν τις τοξικολογικές εξετάσεις. Ο φάκελος με τα αποτελέσματα να φτάσει στα χέρια των αρχών μέσα στην εβδομάδα.
«Περιμένουμε να φανεί η αλήθεια δηλαδή η αλκοόλη της Γεωργίας και πιθανόν ένα υπνωτικό χάπι που λέει ότι μπορεί να μπει στο ποτό και ερμηνεύεται σύμφωνα με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε» τόνισε ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας.
Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σχεδόν στο 100% ολοκληρώθηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που κατήγγειλε βιασμό στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Οι επιστήμονες της Βέρνης αναζητούσαν επιπρόσθετα στοιχεία στις τοξικολογικές εξετάσεις, και μέσα στην εβδομάδα, να φθάσουν τα αποτελέσματα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Επί μέρες αναλυτές και ειδικοί επιστήμονες μελετούσαν προσεκτικά στο υπερσύγχρονο εξοπλισμένο εργαστήριο με ειδικά όργανα ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ή φαρμάκων τα δείγματα της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύματα βιασμού σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με το ThessToday.gr οι Ελβετοί επιστήμονες έως την περασμένη Παρασκευή ολοκλήρωσαν σχεδόν 100% την έρευνα τους και τα ευρήματά της στο τελικό αποτέλεσμα που θα παραδοθεί στην ανακρίτρια.
Οι Εξειδικευμένες πηγές αναφέρουν ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν μπει στην τελική φάση, απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες οι εγχώριες «τρέχουν» αυτή τη στιγμή, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές για την πορεία των ερευνητών.
Γιατί έχουν σταλθεί στην Ελβετία οι τοξικολογικές
Ο λόγος που εξέτασε τις εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας εν λόγω λόγω στον εξοπλισμό που κατέχει το εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατρικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχουν καινούργια φάρμακα, που μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι του ΑΠΘ, και για αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.
Υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς η αποστολή εξετάσεων στο εξωτερικό έχει ξαναγίνει και για άλλες υποθέσεις.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εξοπλισμός εργαστηρίων του εξωτερικού κοστίζει σχεδόν τριπλάσια χρήματα από τον υφιστάμενο του ΑΠΘ και πρόκειται για προηγμένη τεχνολογία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες