Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Την επόμενη εβδομάδα οι τοξικολογικές εξετάσεις από την Ελβετία

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη εστάλησαν για ανίχνευση νέων ναρκωτικών που ενδεχομένως να μην είναι ακόμη γνώριμα στην Ελλάδα, στην Ελβετία από το αρμόδιο εργαστήριο ιατροδικαστών του ΑΠΘ.
Στα χέρια Ελβετών επιστημόνων με νέο ειδικό όργανο προηγμένης τεχνολογίας που ανιχνεύει άγνωστες -έως τώρα- χημικές ουσίες κρίνεται το οριστικό και ξεκάθαρο αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων για την 24χρονη η οποία κατήγγειλε βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.
Η βεντάλια της συζήτησης περί τοξικολογικών εξετάσεων άνοιξε εξαιτίας του «κενού» διαστήματος που προέκυψε έως ότου να ανακοινωθούν τα τελικά συμπεράσματα, ώστε να διαπιστωθεί εάν ή όχι ανιχνεύτηκε ναρκωτική ουσία -ή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού»- στον οργανισμό της 24χρονης, τη μοιραία νύχτα της Παραμονής του καινούριου έτους. Πρόσφατα διέρρευσαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της νεαρής κοπέλας, ωστόσο η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται στη Βέρνη της Ελβετίας. Ο λόγος για τον οποίον εστάλησαν από την Ελλάδα στο ελβετικό εργαστήριο είναι απλός: προηγμένη τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα να ανιχνευτούν ναρκωτικές ουσίες οι οποίες ενδεχομένως να μην έχουν συναντήσει ξανά οι Έλληνες επιστήμονες εγχώρια. Και αυτό γιατί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, κάθε χρόνο εμφανίζονται στην αγορά 101 νέα ναρκωτικά φάρμακα με άγνωστες χημικές ενώσεις.
Άρα, για την κρυστάλλινη εικόνα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, το αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ προκειμένου να λάβει επιπρόσθετες πληροφορίες -έχοντας ήδη μια καθαρή εικόνα- απέστειλε στην Ελβετία το δείγμα, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα θα σταλούν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας έχουν εκπαιδευτεί και οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει τις ιατροδικαστές εξετάσεις της 24χρονης, ενώ αρμόδιες πηγές υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι στο πλαίσιο της καλής λειτουργίας ενός εργαστηρίου διεξάγονται διεργαστηριακές εξετάσεις με γνώμονα πλειάδα υγειονομικών πρωτοκόλλων, έπειτα από εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο. Ακολούθως στέλνονται δείγματα σε άλλα εργαστήρια που ελέγχουν οι ίδιοι, ενώ χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ως απόλυτα αξιόπιστη στο ζήτημα των αποτελεσμάτων.
Ειδικό όργανο και στο Παπαγεωργίου
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThessToday.gr αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ένα νέο πανεπιστημιακό εργαστήριο στο Παπαγεωργίου, το οποίο θα χρησιμοποιεί ειδικό όργανο προηγμένης τεχνολογίας και θα καλύπτει τοξικολογικές εξετάσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές του ThessToday.gr, το εργαστήριο θα «ανάψει» πράσινο φως το επόμενο δίμηνο, ενώ ειδικοί το χαρακτηρίζουν ως «ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ελλάδα».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες