Βιασμός ταξιτζή: Η «μάχη» των συνηγόρων που ανέβασe το θερμόμετρο στη δίκη του ηθοποιού

Μια πραγματική «μάχη» δόθηκε χθες στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου ξεκίνησε η δίκη για το βιασμό του 28χρονου ταξιτζή από τον 30χρονό ηθοποιό Γ.Κ., πριν από περίπου ένα χρόνο στην Αθήνα πίσω από την Γεωπονική Σχολή. Οι δυο αντίδικες πλευρές διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσα σε κλίμα έντασης στο δικαστήριο, επικαλούμενες η κάθε μια τα δικά της επιχειρήματα ως προς την βασιμότητα των αποδεικτικών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης.
Η δίκη ξεκίνησε με τη κατάθεση του 28χρονου φερόμενου ως θύματος της υπόθεσης, ο οποίος περιέγραψε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του από τη δική του σκοπιά όλα όσα βίωσε από τη στιγμή που παρέλαβε τον ηθοποιό στο όχημα του το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου του 2018 από το κέντρο της Αθήνας. Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος ηθοποιός σε μια σύντομη πρώτη τοποθέτησή του στη δίκη αρνήθηκε την κατηγορία για το αδίκημα του βιασμού και αποδέχθηκε μόνο εκείνη της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία όμως όπως είπε χρήση. Η εκδοχή του κατηγορούμενου ηθοποιού, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές από τον περασμένο Νοέμβριο, αναμένεται να ακουσθεί όταν έρθει η ώρα της απολογίας του.
Ειδικότερα, ο 28χρονος πρώην σήμερα οδηγός ταξί, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ότι ο ίδιος εκείνο το απόγευμα βρέθηκε σε κατάσταση που δεν του επέτρεπε να θυμάται τι ακριβώς έγινε διότι, όπως ξεκάθαρα άφησε να εννοηθεί, ο κατηγορούμενος του έριξε ναρκωτικές ουσίες στο κύπελλο του καφέ που είχε μαζί του στο ταξί και στη συνέχεια τον βίασε. «Ξύπνησα» -είπε ο 28χρονος- «και είδαν τον κατηγορούμενο να είναι ξάπλα στο δεξί μου στήθος, αισθησιακά μου τσίμπαγε τη ρώγα και είχα ξεκούμπωτο πουκάμισο και παντελόνι. Έδειχνε να το ευχαριστιέται. Αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ…».
Ωστόσο, όπως υποστήριξαν οι νομικοί παραστάτες του κατηγορούμενου ηθοποιού από το έλεγχο των αρχών που ακολούθησε ούτε στο σώμα άλλα ούτε και στα ρούχα του θύματος βρέθηκε «έστω και ένα κύτταρο του κατηγορούμενου». Στον αντίποδα, ο 28χρονος ακούσθηκε να φωνάζει από το ακροατήριο πως είχε δώσει για έλεγχο στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μόνο το εσώρουχο του.
Ακόμη, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου εστίασε ιδιαίτερα σε διάφορα σημεία της χθεσινής κατάθεσης του 28χρονου άνδρα, τα οποία όπως υποστήριξε διαφοροποιούνταν από τις αρχικές καταθέσεις που είχε δώσει πριν από περίπου ένα έτος ο οδηγός ταξί.
«Ξεκίνησε η επιχείρηση σπίλωσης του θύματος» αντέτεινε η πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να κρίνει τον κατηγορούμενο για τις ερωτικές του επιλογές, διότι αυτές «είναι σεβαστές» από τη στιγμή που γίνονται μεταξύ ενηλίκων και με συναίνεση τους. «Αυτό που θα κρίνουμε όμως», είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής «είναι μια βαρύτατη πράξη που σφράγισε ανεξίτηλα το θύμα».
Απαντώντας η υπεράσπιση υποστήριξε ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ανάδειξη της αλήθειας, με την πολιτική αγωγή να αντιτείνει ότι υπάρχουν πραγματικά γεγονότα βάση των οποίων αποδεικνύεται ο βιασμός. «Τα ναρκωτικά προκάλεσαν στο θύμα βυθίσεις και εξάρσεις, εναλλαγές συμπεριφοράς. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το απομονώνει. Υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρει ότι το θύμα εβιάσθη με θλων όργανο. Τι θέλετε να μας πείτε τώρα εσείς; Ότι μόνος του το έκανε;».
Λίγο νωρίτερα, η υπεράσπιση είχε βάλλει κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος της υπόθεσης, το οποίο όπως είπε, βρίθει ανακριβειών και μυθευμάτων για δικαιολογηθεί η προφυλάκιση του κατηγορουμένου εδώ και ένα έτος.
Η ένταση κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας είχε πολλές φορές χτυπήσει …κόκκινο μέσα στη δικαστική αίθουσα με την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συχνά να διακόπτει τη διαδικασία για να πέσουν οι τόνοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 28χερονος άνδρας υποστήριξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσης πως έμαθε ότι βιάσθηκε από τον ιατροδικαστή μια ημέρα μετά το γεγονός, όταν πήγε να καταγγείλει τον ηθοποιό για ληστεία στο αστυνομικό τμήμα και εκεί οι αστυνομικοί τον παρέπεμψαν για εξέταση στον ιατροδικαστή.
Η δίκη θα συνεχιστεί το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου με καταθέσεις μαρτύρων.
Διαβάστε επίσης:
Με κλάματα κατέθεσε ο οδηγός ταξί που φέρεται να βιάστηκε από ηθοποιό
Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού του ταξιτζή – Τι λέει η πραγματογνωμοσύνη για τον κατηγορούμενο ηθοποιό

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες