Βορίδης: «Η Ρωσία αμφισβητεί ξανά την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας – Δεν θέλει ανεξάρτητες κυβερνήσεις»

Αναφορικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης καλεσμένος σε εκπομπή του MEGA.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία ξανά αμφισβητεί τις βασικές επιλογές εθνικής κυριαρχίας μιας γειτονικής της χώρας. Τώρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση υπό την έννοια ότι πλέον βάλλεται η ενδοχώρα της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει καν το επιχείρημα για ρωσόφωνους πληθυσμούς. Στην πραγματικότητα αμφισβητούνται οι βασικές επιλογές που έχει το δικαίωμα να κάνει κάθε χώρα και να οικοδομήσει τις αμυντικές της συμμαχίες. Ήταν αναμενόμενο, όλο το προηγούμενο διάστημα που ο Πούτιν διέψευδε ότι πρόκειται να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο, αλλά τελικά όλες οι πληροφορίες επαληθεύονται και επιβεβαιώνονται», είπε ο κ. Βορίδης για την κατάσταση στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις όσο χρειάζεται, ώστε να εξασφαλιστεί ο στρατηγικός στόχος της, το να μην υπάρχει ΝΑΤΟ στην περιοχή και να μην υπάρχουν ανεξάρτητες κυβερνήσεις που να μπορούν να προσεγγίσουν προς την ΕΕ, τη Δύση και το ΝΑΤΟ», συνέχισε.
«Έχουν γίνει προβλέψεις για να μην υπάρξει διαταραχή στην αγορά φυσικού αερίου»
«Έχουν γίνει οι απαραίτητες προβλέψεις ώστε να μην υπάρξει διαταραχή στην αγορά φυσικού αερίου. Αυτό ισχύει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια ίσως ληφθούν πιο μόνιμα μέτρα», τόνισε ο κ. Βορίδης αναφορικά με το αν αναμένεται οι εξελίξεις με την Ουκρανία και τη Ρωσία να πυροδοτήσουν προβλήματα στην αγορά φυσικού αερίου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες