Χατζηδάκης: «Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού»

Η ανεύρεση και η απόδοση ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην παρούσα φάση, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις Έξι».

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο ίδιος υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι από τις 27 χώρες στην ΕΕ, οι 22 έχουν κατώταθο μισθό και είμαστε πλέον στη 10η θέση. «Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού» τόνισε.

«Ψίχουλα σε συσκευασία δώρου δεν έχω δει ποτέ, είναι η απάντησή μου στην αντιπολίτευση» πρόσθεσε κληθείς να σχολιάσει το πώς υποδέχθηκε η αντιπολίτευση την αύξηση.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι μέσα στον Απρίλιο θα δοθούν και οι παράλληλες συντάξεις. «Κληρονομήσαμε ένα βουνό στον ΕΦΚΑ. Πιστεύω πως δώσαμε λύσεις» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Κατώτατος μισθός: Πότε ξεκινά να εφαρμόζεται η αύξηση

Αύξηση θα δουν από την 1η Απριλίου τουλάχιστον 600.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στον μισθό τους, καθώς ο κατώτατος μισθός αναμένεται να διαμορφωθεί από τα 713 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, στα 780 ευρώ.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού διαμορφώνεται στο 9,4% και το κατώτατο ημορομίσθιο στα 34,84 ευρώ.

Από την 1η Απριλίου ο καθαρός κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 667 ευρώ, ενώ ο μέσος μεικτός μηνιαίος μισθός εάν συνυπολογιστούν και τα δώρα διαμορφώνεται στα 910 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο η χώρα ανεβαίνει τρεις θέσεις στην κατάταξη του κατώτατου μισθού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πλέον κατατάσσεται στη 10η θέση.

Σημειώνεται παράλληλα πως, σε σχέση με το 2019 ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%. Έτσι, ένας εργαζόμενος από την 1η Απριλίου αμείβεται μηνιαίως με 130 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2019.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες