Χιλιάδες παραβάσεις και δεκάδες συλλήψεις το Μάϊο σε ειδικές δράσεις του αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Εξειδικευμένες δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας υλοποιεί η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).

Mόνο τον Μάϊο βεβαιώθηκαν 22.626 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 71 συλλήψεις. Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής υλοποιούν καθημερινά στοχευμένες δράσεις. Το πλέγμα δράσεων, σχεδιάστηκε με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, τη βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας στις πόλεις και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αναλυτικά, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας πραγματοποίησαν τροχονομικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής βεβαιώνοντας συνολικά 22.626 παραβάσεις και συνέλαβαν 71 άτομα.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

  • 1.058 πλημμελήματα,
  • 15.654 διοικητικά πρόστιμα (πλην σταθμεύσεων),
  • 5.238 διοικητικά πρόστιμα σταθμεύσεων,
  • 676 παραβάσεις σχετικές με την ελεύθερη κυκλοφορία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ)

Αξιομνημόνευτα είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, κατά το μήνα Μάιο, βεβαίωσαν 5.073 παραβάσεις και συνέλαβαν 38 άτομα.

Αναλυτικότερα, στο κέντρο της Αθήνας βεβαιώθηκαν:

  • 223 πλημμελήματα,
  • 2.141 διοικητικά πρόστιμα (πλην σταθμεύσεων),
  • 2.459 διοικητικά πρόστιμα σταθμεύσεων,
  • 250 παραβάσεις σχετικές με την ελεύθερη κυκλοφορία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ)

Η αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Αρχηγείου της Ελληνικής και στο πλαίσιο αυτό οι ειδικές δράσεις, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες