Χρυσή Αυγή: Απολογούνται, Μίχος, Κούζηλος και Μπαρμπαρούσης – Στις 31 Οκτωβρίου η απολογία Μιχαλολιάκου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, οι απολογίες των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της ένταξης συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Σήμερα, στο δικαστήριο έχουν κληθεί για να απολογηθούν οι πρώην βουλευτές Ν. Κούζηλος, Ν. Μίχος και Κ. Μπαρμπαρούσης.
Κατά τις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου και μέχρι την εκπνοή του Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν απολογηθεί οι Ευ. Μπούκουρας, Ηλ. Παναγιώταρος, Χρ. Παππάς και Ι. Λαγός.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, ανακατανέμεται η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου στο δικαστήριο, η οποία έχει ορισθεί για τις 31 Οκτωβρίου. Στον Ν. Μιχαλολιάκο ιδρυτή και αρχηγό επί της ουσίας της Χρυσής Αυγής το κατηγορητήριο αποδίδει «ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» αλλά και «παράνομη κατοχή όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης».
Μέχρι στιγμής πάντως οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές που έχουν απολογηθεί στο δικαστήριο αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος τους και σκευωρία που στήθηκε σε βάρος της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ανοδική της πορεία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες