Δεσποτόπουλος για Ερντογάν: «Θυσίασε το βέτο, το πιο ισχυρό διπλωματικό όπλο που είχε, για ”λίγα” πράγματα» (βίντεο)

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με την στάση της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το θέμα της εισόδου της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν έχει ολοκληρωθεί. Για να μπει μία χώρα, πρέπει να ψηφίσουν τα κοινοβούλια όλων των χωρών. Ο Ερντογάν δέχεται μεγάλη κριτική από το εσωτερικό της χώρας, διότι θεωρούν ότι γύρισε «με άδεια χέρια». Πήρε μία υπόσχεση για τα F-16, που είχε πάρει ήδη, από την Αμερικανική κυβέρνηση, ξέρει ότι υπάρχει ο σκόπελος του Κογκρέσου, και ταυτόχρονα δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φως για να κάνει κάποια επιχείρηση στη Συρία. Έγινε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει ηρεμία και στη Μεσόγειο αλλά και στη Συρία», ανέφερε αρχικά ο κ. Δεσποτόπουλος στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Θυσίασε το βέτο, το πιο ισχυρό διπλωματικό όπλο που είχε, για ”λίγα” πράγματα. Ο Ερντογάν εννοεί αυτά που λέει και η ελληνική πολιτική τα τελευταία 2 χρόνια τον έχει δυσκολέψει. Ωστόσο, τον ενδιαφέρει περισσότερο τί θα κάνει αυτός στα εσωτετικά της χώρας του, και όχι τί θα κάνει ο Μητσοτάκης. Θα καθυστερήσει τη συζήτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση για να πιέσει. Νομίζω ακόμα δεν έχουμε φύγει από τη σφαίρα της έντασης», κατέληξε.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες