Δικαστικές Ενώσεις: Ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες λόγω κορονοϊού

Αίτημα ώστε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες και να μην συμπέσει με λήξη του απαγορευτικού (lockdown) στις 30-11-2020, υπέβαλλαν οι δικαστικές ενώσεις με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για τον Έλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Την επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στον υπουργό Δικαιοσύνης, υπογράφουν οι πρόεδροι τω ενώσεων Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης, Παναγιώτης Τσούκας, Σύμβουλος Επικρατείας, Παναγιώτης Δανιάς, Εφέτης Δ.Δ., Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου και Εμμανουέλα Πανοπούλου, Πάρεδρος ΝΣΚ.
Ολόκληρη η επιστολή των έξι δικαστικών ενώσεων (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ένωση Μελών Ν.Σ.Κ.) έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Οι Δικαστικές Ενώσεις λόγω των έκτακτων συνθηκών, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, υποβάλλουν αίτημα για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, που συμπίπτει με τη φερόμενη λήξη του απαγορευτικού (lockdown) στις 30-11-2020. Και τούτο γιατί οι συνάδελφοι δικαστικοί λειτουργοί και λειτουργοί του Ν.Σ.Κ. αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις βεβαιώσεις από τις Τράπεζες λόγω των περιορισμών αυτοπρόσωπης εμφάνισης και απαγόρευσης των μετακινήσεων.
Επίσης θεωρούμε αναγκαίο να ζητηθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, μέσω των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, τα αιτήματα για την έκδοση βεβαιώσεων και οι σχετικές βεβαιώσεις για το πόθεν έσχες να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους λειτουργούς μέσω των αντίστοιχων διαδικτυακών( web banking) συστημάτων των Τραπεζών προς αποφυγή επισκέψεων και αυτοπρόσωπης εμφάνισης των λειτουργών στις Τράπεζες».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες