Δικαστική απόφαση: Γνωρίστηκαν στο Instagram, μιλούσαν στο Facebook και χώρισαν στα δικαστήρια

Μια απίστευτη υπόθεση με έντονα τα στοιχεία της ερωτικής αντιζηλίας και ενδεικτική ίσως του βαθμού που επιδρούν στις ανθρώπινες σχέσεις τα social media, καταγράφεται σε δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από μονομελές Πρωτοδικείο με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.
Με την απόφαση φαίνεται πως μπαίνει ένα τέλος στην εμμονή μιας γυναίκας να παρενοχλεί τον πρώην σύντροφό της μέσω των social media θεωρώντας, προφανώς ότι με αυτό τον τρόπο ίσως τον πείσει να επιστρέψει σε εκείνη. Αξίζει να σημειωθεί πως την προστασία του δικαστηρίου είχε ζητήσει ο πρώην σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος και δικαιώθηκε καθώς με την απόφαση απαγορεύθηκε στην άλλοτε συμβία του να επικοινωνεί μαζί του (είτε δια ζώσης, είτε τηλεφωνικά), να τον προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των πενήντα μέτρων αλλά και να προβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε αναρτήσεις στο Διαδίκτυο προσβλητικές της προσωπικότητας του!
Όπως προκύπτει από το ιστορικό της απόφασης, το πρώην ζευγάρι είχε γνωριστεί το 2018 μέσω …Instagram και, ακολούθως, άρχισαν να συνομιλούν με μηνύματα στο Facebook. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο πρώην, σήμερα, σύντροφοι σύναψαν σχέση ενώ διέμειναν σε διαφορετικές πόλεις και είχαν βρεθεί από κοντά περίπου τρεις φορές. Η σχέση τους έληξε έπειτα από περίπου ένα μήνα, διότι όπως αναφέρεται στην απόφαση από πολύ νωρίς, η πρώην συμβία του αιτούντα «επέδειξε μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά». Συγκεκριμένα, η γυναίκα του δημιουργούσε σκηνές ζηλοτυπίας, χωρίς να υπάρχει λόγος ενώ όταν εκείνος της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους, εκείνη άρχισε να τον παρενοχλεί, μέσω τηλεφώνου, αποστέλλοντας αλλεπάλληλα μηνύματα.
Η κατάσταση έγινε όμως ακόμη χειρότερη όταν ο αιτών απέκλεισε την πρώην σύντροφο του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σταμάτησε να απαντάει στις κλήσεις της. Η γυναίκα άρχισε τότε να ενοχλεί τους φίλους του, τους γνωστούς του και τα μέλη της οικογένειας του και να δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φερόμενο ως χρήστη τον ίδιο!
Παρά τις διαρκείς προσπάθειες του αιτούντα να πείσει την πρώην σύντροφό του να διακόψει οποιαδήποτε επαφή μαζί του και με οποιοδήποτε τρόπο – έφτασε μάλιστα να ζητήσει και τη βοήθεια της μητέρας της! – εκείνη δεν σταμάτησε να τον παρενοχλεί. Και δεν σταμάτησε ούτε και μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε σε βάρος της. Απτόητη η γυναίκα δημιούργησε νέους ψεύτικους λογαριασμούς, στο όνομα του πρώην συντρόφου της ή τρίτων προσώπων στο Instagram.
Το δικαστήριο σταθμίζοντας την συμπεριφορά της γυναίκας και τα άλλα στοιχεία της υπόθεσης, έκρινε ότι η συμπεριφορά της είναι «παράνομη και προσβλητική της προσωπικότητας του αιτούντος και δη των ειδικότερων εκφάνσεων της επί της τιμής, της ιδιωτικής ζωής της σφαίρας του απορρήτου, φορτίζει και διαταράσσει τον ψυχικό του κόσμο και του δημιουργεί προβλήματα στην προσωπική και κοινωνική του ζωή».
Μάλιστα, το δικαστήριο δέχθηκε πως ο κίνδυνος επαναλήψεως της παραπάνω συμπεριφοράς της πρώην συντρόφου «πιθανολογείται άμεσος και υπαρκτός», και ως εκ τούτου πρέπει να διαταχθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, «που κρίνονται ικανά να διασφαλίσουν την προσωρινή προστασία που ο αιτών εν προκειμένω δικαιούται».
‘Έτσι, με το σκεπτικό αυτό απαγορεύθηκε στην άλλοτε σύντροφο του αιτούντα να επικοινωνεί μαζί του, να τον προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των πενήντα μέτρων αλλά και να προβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε αναρτήσεις στο Διαδίκτυο προσβλητικές της προσωπικότητας του! Για κάθε ενδεχόμενη παραβίαση των παραπάνω διατάξεων η γυναίκα θα βρεθεί αντιμέτωπη, σύμφωνα με την απόφαση, με χρηματική ποινή 500 ευρώ και προσωπική κράτηση διαρκείας τριών μηνών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες