Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για τους κατηγορούμενους

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την έναρξη της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,σήμερα, ενδέχεται, να αγορεύσει στο δικαστήριο, η εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, επί της ενοχής ή μη των 69 κατηγορουμένων της υπόθεσης.
Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο αν η εισαγγελέας θα είναι έτοιμη για να αναπτύξει την πρότασή της. Άλλωστε στην τελευταία συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η πρόεδρος του είχε ανακοινώσει την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την σημερινή ημέρα, με την επιφύλαξη, όμως, ότι θα δοθεί και νέος χρόνος στην εισαγγελέα σε περίπτωση που γνωστοποιήσει σήμερα ότι δεν έχει προλάβει να ετοιμάσει την πρότασή της.
Οι απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής είχαν ξεκινήσει στις 20/06/2019 και ολοκληρώθηκαν στις 07/11/2019, οπότε και κηρύχθηκε την έδρα το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας. Στο σύνολό τους σχεδόν οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, υποστηρίζοντας μάλιστα πως έμαθα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, την επομένη ημέρα του εγκλήματος.
Η τελευταία απολογία που είχε δοθεί στο δικαστήριο ήταν αυτή του κατηγορουμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, ηγέτη της άλλοτε ισχυρής Χρυσής Αυγής.
Κατά την απολογία του ο N. Μιχαλολιάκος είχε προβεί στην αποδόμηση της προσωπικότητας των άλλοτε στενών του συνεργατών αλλά και βουλευτών του, σε μια προσπάθεια να σώσει τον εαυτό του από το βαρύ κατηγορητήριο που τον θέλει να διευθύνει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ως ο «μοναδικός αρχηγός» της.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες