Δίκη Siemens: Στη φυλακή οδηγούνται Μαυρίδης, Σκαρπέλης και Καραβέλα

Επτά καταδικασθέντες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν κατάφεραν να πάρουν σήμερα αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που τους επιβλήθηκε για την υπόθεση της Siemens.
Έτσι, τρεις από αυτούς που ήταν παρόντες στη δίκη οδηγούνται άμεσα στις φυλακές. Πρόκειται για τους Πρόδρομο Μαύριδη (πρώην στέλεχος της Siemens), Γιώργο Σκαρπέλη (πρώην στέλεχος του ΟΤΕ) αλλά και Μάρθα Καραβέλα, σύζυγο του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα (πρώην στελέχους της Siemens).
Ακόμη, αναστολή δεν δόθηκε από το δικαστήριο ούτε στα καταδικασθέντα πρώην στελέχη της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο και Χρήστο Καραβέλα. Ο μεν πρώτος, όμως, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του, καθώς έχει στα χέρια του απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που είπε «όχι» στην εκδοσή του στην Ελλάδα, ο δε δεύτερος έχει διαφύγει από τη χώρα μας όταν ακόμη η έρευνα για τη Siemens ήταν στο στάδιο της ανάκρισης και έκτοτε αγνοείται. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα καταδικασθέντα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, οι οποίοι φυγοδικούν.
Σε ό,τι αφορά στα καταδικασθέντα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, το δικαστήριο τους χορήγησε αναστολή και, μάλιστα, σε δυο εξ αυτών επέβαλλε και εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.
Την ίδια μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές και για πρώην στελέχη του ΟΤΕ, στα οποία χορήγησαν αναστολή, επιβάλλοντας, όμως, σε όλους εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες Αλ. Λέτσα και Γ. Καλδή.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι δικαστές με την απόφαση που εξέδωσαν έκαναν δεκτή σχεδόν στο σύνολό της την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά, η οποία είχε ζητήσει να μην χορηγηθεί αναστολή σε επτά εκ των καταδικασθέντων.
Ενδεικτικά η εισαγγελέας είχε αναφέρει στην πρότασή της προς το δικαστήριο πως οι Πρόδρομος Μαυρίδης, Μιχάλης Χριστοφοράκος και Μάρθα Καραβέλα, εάν αφεθούν ελεύθεροι ενδέχεται να διαπράξουν νέα αδικήματα. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως η Μ. Καραβέλα αναμένεται να θέσει θέμα κράτησης λόγω της ηλικίας της.
Διαβάστε και:
Δίκη Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη σε Χριστοφοράκο, Καραβέλα και Μαυρίδη

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες