Δικηγόροι: Αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για προβλήματα στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών

Αναφορά των μελών της Συντονιστικές Επιτροπής για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδίως στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, κατέθεσε σήμερα στο Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.
Με την αναφορά ζητείται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας να πράξει τα δέοντα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων, οι δυσλειτουργίες σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδίως στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, παρατηρούνται «λόγω της μη εφαρμογής των διατάξεων που επιβάλλουν την εξυπηρέτηση των δικηγόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας, ήτοι κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα, χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό (άρθρο 34 παρ. 2 ΚωδΔικ), της απαίτησης ραντεβού κατά παράβαση των ισχυουσών (μετά την 15.9.2021) ΚΥΑ ή της αδυναμίας τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας».
Σύμφωνα δε με την ίδια ανακοίνωση της Ολομέλειας, οι «ως άνω μη σύννομες συμπεριφορές πλήττουν τόσο τους δικηγόρους, στα καθήκοντα των οποίων εμπίπτει και η εκπροσώπηση των εντολέων τους ενώπιον των Διοικητικών Αρχών, τόσο και τους πολίτες, που αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και να προστατέψουν λυσιτελώς τα έννομα συμφέροντά τους. Στα πλαίσια αυτά, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η διενέργεια ελέγχων, επιθεωρήσεων και ερευνών στους Δημόσιους Φορείς και υποδοχή, επεξεργασία, αξιολόγηση και η κατά περίπτωση διερεύνηση καταγγελιών ή αναφορών που αφορούν σε παράλειψη οφειλομένων ενεργειών ή σε μη νόμιμες ενέργειες της Διοίκησης, καλείται να ενεργήσει τα νόμιμα».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποκλειστικό «L&O»: Σοβαρά επεισόδια Γερμανών χούλιγκαν στην Αθήνα – Τραυματίστηκε άνδρας των ΜΑΤ (εικόνες & βίντεο)
Βιασμός εκπαιδευτικού στη Λάρισα: «Αλλες 17 πέρασαν τα ίδια» – Το φόρεμα θα ρίξει φως στην καταγγελία! (βίντεο)
Νέα μέτρα: Με self test θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών στους μεικτούς χώρους
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες