Δικηγόρος προπονητή ιστιοπλοΐας μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Ακριβοδίκαιη και εξαιρετική κατά περιεχόμενο»

Ο Θεόδωρος Μαντάς, ο δικηγόρος του προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος δικάστηκε για τρία κακουργήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό της ανήλικης αθλήτριάς του Αμαλίας, έκανε δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Να το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή και ομόφωνα δεν του αναγνώρισε κανένα από τα τρία ελαφρυντικά που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπισή του (πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας). Κάθειρξη 13 ετών είχε ζητήσει νωρίτερα να επιβληθεί στον κατηγορούμενο και ο εισαγγελέας της έδρας.

Της απόφασης επί της ποινής είχε προηγηθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής του κατηγορούμενου.  Με αυτή, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ανήλικης, το 2011, αθλήτριας. Όπως ανακοινώθηκε δυο δικαστές και ένας ένορκος είχαν την άποψη ότι πρέπει να καταδικασθεί.

Αντίθετα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης, ενώ δικαστές και ένορκοι τον αθώωσαν από το αδίκημα το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, καθώς αυτό όπως έκριναν απορροφήθηκε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια της ανήλικης.

Η δήλωση του Θεόδωρου Μαντά

«Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με μία ακριβοδίκαιη και εξαιρετική κατά περιεχόμενο απόφαση έκρινε τον προπονητή της ιστιοπλοΐας αθώο για την πράξη του βιασμού, αδίκημα που αρνείτο σθεναρά από την έναρξη της ποινικής διαδικασίας.

Αντιθέτως, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα τηςκατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, αδίκημα που είχε αποδεχθεί και ομολογήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες