ΔΙΜΕΑ: Κατασχέθηκαν 27.000 προϊόντα «μαϊμού» στην Βόρεια Ελλάδα – Επιβλήθηκαν πρόστιμα 177.250 ευρώ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 177.250 ευρώ επέβαλε η Διυπηρεασιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), μετά από ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 27.097 τεμάχια απομιμητικών ειδών.
Το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου 2022 έως και σήμερα, 4 Μαρτίου 2022, στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, διενήργησαν ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα και Σέρρες, σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ και με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (σε ανακύκλωση) 27.097 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, εσώρουχα, τσάντες και λοιπά αξεσουάρ, παιχνίδια, αρώματα, καθώς και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας κ.ά.
Επιβλήθηκαν ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπορεύονταν και διακινούσαν τα απομιμητικά είδη από την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1ζ, του άρθρου 10, του ν.4712/2020 (‘Α 146).

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες