Δημοσκόπηση Κάπα Research: Προβάδισμα 10,3% της ΝΔ – Στο 11,5% το ΚΙΝΑΛ

Διατηρεί το διψήφιο προβάδισμα της η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, (33,8 %-23,5%) σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research. Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής λίγες μέρες μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος βρίσκεται σε διψήφιο ποσοστό καθώς συγκεντρώνει 11,5%.
Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για το in.gr η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,8% (από 36,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγής 11,6% (6,2%), το ΚΚΕ 6% ( 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το Μέρα 25 3% από 2,8%). Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10,1%, το Λευκό/Ακυρο 1% και δεν απαντώ/ δεν θα ψηφίσω 2,8%.
Συντριπτική η παράσταση νίκης υπέρ ΝΔ
Παράλληλα συντριπτική είναι η παράσταση νίκης υπέρ ΝΔ καθώς το 61% πιστεύει ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές, έναντι 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.
Στο ερώτημα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται και εδώ κυρίαρχος συγκεντρώνοντας 39% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 9%. Από 3% συγκεντρώνουν ο πρόεδρος του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 3%, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάννης Βαρουφάκης ενώ 15% απαντούν «κανένας».
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42%
Όσον αφορά το ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, η διαφορά τους σχεδόν διπλασιάζεται: 42% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 26% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας» απαντά το 30%.
Την ίδια ώρα το 28% των ψηφοφόρων που δηλώνουν αναποφάσιστοι, θα αποφασίσει για το τι θα ψηφίσει στην κάλπη μετά την προκήρυξη των εκλογών. Από αυτούς το 24% βρίσκεται ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ και το 16% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Μόλις το 3% απαντά μεταξύ «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ».
Aπό την άλλη πλευρά από την έρευνα της Κάπα Research προκύπτουν ενδιαφέροντα ευρήματα όσον αφορά το χώρο του Κέντρου. Και αυτό διότι το 33% θεωρεί καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και το 20% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Το 68% από την δεξαμενή των ψηφοφόρων της ΝΔ απαντά ως προς τον «καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου σήμερα», ότι αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί στο 3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 17%.
Από την δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ως καταλληλότερος συγκεντρώνει 50%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 23%. Από το ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 73%, ο Αλέξης Τσίπρας 6% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9%.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλύτερος εκφραστής της Κεντροαριστεράς
Αλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται από το 51% ως ο καλύτερος εκφραστής της Κεντροαριστεράς με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με μόλις 35%. Ακόμη το 79% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ως καλύτερο εκφραστή της Κεντροαριστεράς και ένα 15% τάσσεται προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.
Το ίδιο ερώτημα απευθύνθηκε και προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Από αυτούς το 76% απαντάει ότι ο κύριος εκφραστής είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το 8% απαντάει ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Το ίδιο ερώτημα τέθηκε και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. Το 88% των ερωτηθέντων απαντάει Νίκος Ανδρουλάκης και το 11% απαντάει Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως εκφραστή της Κεντροαριστεράς τον Αλέξη Τσίπρα και το 35% τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Στο ερώτημα «εσείς θέλετε να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ; Εάν ναι, εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ;» το 40% απαντά « Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ», το 22% «Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας», το 17% «Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων» και το 17% «Όχι, δεν πιστεύω ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ».
Τέλος όσον αφορά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 26% απαντά «θετικά», το 35% «μάλλον θετικά», το 14% «μάλλον αρνητικά», το 11% «αρνητικά». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 75% από τη ΝΔ απαντά πως κρίνει θετική ή μάλλον θετική” την εκλογή, από το ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό είναι στο 43%, στο ΚΙΝΑΛ 77%, στο ΚΚΕ 53%, στη Ελληνική Λύση 67% και 53% στο Μερα25.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου καταγγέλλει: «Έμπαινε με ψευδώνυμο σε σάιτ και κανάλια, είχε 4 βίντεο και 300 φωτογραφίες μου!» (βίντεο)
Revenge Porn: Εξετάζεται να μετατραπεί σε κακούργημα η διακίνηση προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου
Εικόνες και βίντεο από τις συμπλοκές Ρομά στη Θεσσαλονίκη
Freedom Pass: Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου 2022 η χρήση των 150 ευρώ
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες