Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ζαχάροβα: «Οξύνουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις – Οξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη»

Μαρία Ζαχάροβα

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, με την Αθήνα να τονίζει ότι τέτοιες δηλώσεις «αποτελούν περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις».

«Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη», αναφέρεται στο σχόλιο της ελληνικής πλευράς.

Μόσχα κατά Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι σε μια νέα επίθεση σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε “μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών”. Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια εξισώθηκε με τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξάγει πόλεμο εναντίον των ίδιων των πολιτών του στο Ντονμπάς εδώ και οκτώ χρόνια» είπε η Ρωσίδα εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην αναλογία του πρωθυπουργού της πολιορκίας στο Μεσολόγγι με την πολιορκία του χαλυβουργείου στο Αζοφστάλ.

«Απίστευτο, οι ήρωες, που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ» είπε επίσης η Μαρία Ζαχάροβα.

Θυμίζουμε πως στην ομιλία του στο Κογκρέσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πει: «Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα. Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ξεχάσει τους Αμερικανούς εθελοντές. Τα ονόματα τους τιμούνται».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες