ΔΣΑ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σε σεμινάριο για άσυλο, μετανάστευση και ευρωπαϊκό Δίκαιο

Σειρά σεμιναρίων σε θέματα προσφυγικού και μεταναστευτικού δικαίου, καθώς και σε θέματα νομικής προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο πλαίσιο του προγράμματος TRALIM 2 (Training for Lawyers in European Law relating to Asylum and Migration), διοργανώνουν το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation) και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Αθήνας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που διοργανώνεται στις προαναφερόμενες χώρες, σχεδιάστηκε από κοινού από όλους τους ανωτέρω φορείς και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στην Επιτροπή της ΕΕ, η οποία έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος (80%) του συνολικού κόστους υλοποίησής του.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), στις χώρες που θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα θα διεξαχθούν συνολικά 19 σεμινάρια εκ των οποίων τα 13 αφορούν στο δίκαιο σχετικά με τη μετανάστευση και τα υπόλοιπα έξι στο δίκαιο για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Επίσης προβλέπονται και επισκέψεις σε reception centers ( κέντρα υποδοχής μεταναστών) σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ, οι εταίροι πρόκειται να εκπαιδεύσουν συνολικά 600 δικηγόρους, ενώ η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή με εκπαίδευση 125 δικηγόρων. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν κατά τα έτη 2019-2020 δυο σεμινάρια TRALIM (δίκαιο ασύλου-μετανάστευσης), ένα σεμινάριο ΤRAUMA (ασυνόδευτα ανήλικα) και θα επιλεγούν συνολικά πέντε Αθηναίοι δικηγόροι, οι οποίοι θα επισκεφθούν κέντρα υποδοχής μεταναστών στην Ισπανία και την Ιταλία.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ αφορά στο δεύτερο σεμινάριο TRALIM της Αθήνας (δίκαιο ασύλου-μετανάστευσης) το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στο οποίο προβλέπεται ότι θα συμμετάσχουν 40 Δικηγόροι Αθηνών.
Στη σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ, αναφέρεται ότι σεμινάριο θα διεξαχθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και θα συμμετέχουν ως ομιλητές εκτός των Ελλήνων συναδέλφων και δικηγόροι από την Ισπανία και την Ιρλανδία. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί επίσημη βεβαίωση συμμετοχής καθώς και αντίτυπο του εγχειριδίου σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σε θέματα ασύλου, συνόρων και μετανάστευσης από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωση (EU Fundamental Rights Agency).
Στον χώρο του σεμιναρίου θα υπάρχει υπηρεσία catering για τους συμμετέχοντες.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα και το δικαίωμα συμμετοχής, ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ για τους δικηγόρους Αθηνών.
Τέλος, σύμφωνα με το ΔΣΑ, όσοι δικηγόροι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο της Αθήνας πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά έως και 21 Ιανουαρίου 2020 αίτηση συμμετοχής τους και δήλωση ανάληψης της υποχρέωσης για καταβολή του ποσού των 50 ευρώ προς τον Σύλλογο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] (210 3398206)

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες